Apelsīnu torte

2006. gada 23. aprīlis
Foto: Inga Mūrniece
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo pamatu.Kausētu margarīnu samaisa ar sadrupinātiem cepumiem un ieklāj formā ar noņemamu apakšu,apmērm 25cm. diametrā.Iliek ledusskapī.
2. Pildījums.Bizpinā iemaisa apelsīnu kubikus un cukuru,vanilīnu.Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī un izšķīdina nelielā daudzumā karstas apelsīnu sulas.Maisījumu atdzesē,tad to pievieno biezpienam.Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā pildījuma masā.
3. Tortes sagatavošana.
4. Pildījumu uzliek uz tortes pamata un liek ledusskapī uz nakti.Pirms pasniegšanas torti izņem no formas un rotā ar apelsīnu šķēlītēm.
Uz augšu