Sīpolu eļļa

2006. gada 21. aprīlis
Foto: Aldis K.
Šī eļļa piedod ēdienam patīkamu ceptu sīpolu garšu, ķiploku praktiski nejūt. Ļoti vienkārsī un ērti lietošanā.
Par loksīpoliem es saucu jaunu sīpolu ar visiem lokiem, pats sīpols loku kāta resnuma, varbūt drusku resnaks. citās receptēs tos sauc par pavasara sīpoliem (šo nosaukumu lieto angļu /spring onions/ un vācu /Frhuelingszwiebeln/ receptēs)
Pagatavošana
15 min
1. Ķiploku un sīpolus sagriež plānās šķēlītēs, loksīpolus smalki sagriež.
2. Vokā ielej eļļu, pieber visas sagrieztās lietas un lēnām (!) cep, līdz sīpoli ir brūni. Uzmanīgi beigās - sīpoli ļoti ātri no zeltainiem var palikt tumši.
3. Kamēr cepas: uz karstumizturīga trauka uzliek sietu, sietā ieklāj papīra dvielīti (vēlams bez raibām bildēm) vai citu filtrēšanai piemērotu papīru.
4. Kad sīpoli gatavi, eļļu izfiltrē. Atdzesētu ielej pudelē. Lieto, kamēr patīkama smarža.

Lai labi garšo!
Uz augšu