-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Šokolādes pudiņš ar apelsīnu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
100 g melnās šokolādes
-
3 olas
-
90 g sviesta
-
170 g cukura
-
200 g miltu
-
70 g kakao pulvera
-
3 - 4 ēd. k. piena
-
1 apelsīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Ieliek apelsīnu verdošā ūdenī un vāra to 10 - 15 minūtes.
-
Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno sviestu un pienu - samaisa.
-
Samaisa miltus un kakao, pēc tam izsijā.
-
Saputo olas ar cukuru, pievieno miltus un kakao, iecilā arī izkausēto šokolādi ar sviestu un pienu.
-
Lēnām maisa līdz izveidojas viendabīga masa.
-
Apaļu, uguns izturīgu trauku bagātīgi ieziež ar sviestu un 2/3 masas ielej šajā formā.
-
Iedur ar dakšu izvārītajā apelsīnā vairākās vietās un ar nazi nedaudz iegriež to.
-
Ieliek apelsīnu formas centrā (kurā ir jau 2/3 masas) un iespiež to, bet ne līdz pašam galam.
-
Atlikušo masu izgāž uz apelsīna tā, lai tā vienmērīgi to apklātu.
-
Ieliek formu katlā un ielej tajā karstu ūdeni (tā, lai ūdens sniegtos līdz formas pusei).
-
Pārklāj katlu ar cepamo papīru un nosien to ar aukliņu.
-
Vāra pudiņu 2 stundas uz vidēja lieluma liesmas.
-
Ķēpa ir liela, tomēr gala rezultāts neliks Jums vilties!
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs