Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes pudiņš ar apelsīnu

2006. gada 20. aprīlis
Foto: Elīna
Pagatavošana
60 min
1. Ieliek apelsīnu verdošā ūdenī un vāra to 10 - 15 minūtes.
2. Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno sviestu un pienu - samaisa.
3. Samaisa miltus un kakao, pēc tam izsijā.
4. Saputo olas ar cukuru, pievieno miltus un kakao, iecilā arī izkausēto šokolādi ar sviestu un pienu.
5. Lēnām maisa līdz izveidojas viendabīga masa.
6. Apaļu, uguns izturīgu trauku bagātīgi ieziež ar sviestu un 2/3 masas ielej šajā formā.
7. Iedur ar dakšu izvārītajā apelsīnā vairākās vietās un ar nazi nedaudz iegriež to.
8. Ieliek apelsīnu formas centrā (kurā ir jau 2/3 masas) un iespiež to, bet ne līdz pašam galam.
9. Atlikušo masu izgāž uz apelsīna tā, lai tā vienmērīgi to apklātu.
10. Ieliek formu katlā un ielej tajā karstu ūdeni (tā, lai ūdens sniegtos līdz formas pusei).
11. Pārklāj katlu ar cepamo papīru un nosien to ar aukliņu.
12. Vāra pudiņu 2 stundas uz vidēja lieluma liesmas.
13. Ķēpa ir liela, tomēr gala rezultāts neliks Jums vilties!
14. Lai labi garšo!
Uz augšu