Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Īstā lieldienu pasha

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • 5 olas
  • 200 g sviesta
  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • 200 g rozīņu
  • 20 saldo mandeļu
  • 1 citrona miziņa
  • ½ standziņas vaniļas (tagad var nopirkt garšvielu veikalos, tiešām atšķiras no sintētiskā)
  • Apelsīnu sukādes (es vārīju pati no apelsīnu miziņām. Nav jēgas pirkt tās krāsainās ķīmiskās, ko pārdod pie riekstiem lielveikalos)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Biezpienu izrīvē caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldi krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Uz uguns visu laiku maisot karsē līdz vārīšanai (vārīties nedrīkst!). Noņem no uguns, maisot dzesē. Aukstai masai pieliek cukuru, nomazgātas, dvielī nosusinātas rozīnes, vaniļas sēkliņas, noplaucētas, smalki sakapātas mandeles, sagrieztas sukādes. Visu labi sajauc. Pashas formā izklāj noplaucētu marli (lai nav aptiekas smaka), saliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām, ņem ārā un liek Lieldienu galdā goda vietā. P.S. Man nav pashas formas. Rīkojos šādi. Bļodā ieklāju marli salieku biezpiena masu, sasienu tādu pauniņu un pakaru virtuvē, kur var. Bļodu atstāju apakšā, jo divas dienas tur tecēs sūkalas, kas, starp citu, ir traki garšīgas ar visām tām garšvielām. Var izdzert tāpat, vai var no tām cept pankūkas. Iznākums ir tāda apaļa, ļoti aromātiska biezpiena bumba. Pasha ir samērā drupana, nebūs kā kūka viegli griežama.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas