Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Apelsīnu kūka ar šokolādi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 200 g cukura
  • 1 apelsīnam norīvēta miziņa
  • 3 olas
  • 300 g kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 3 ēdk. apelsīnu sulas
  • Apelsīnu sīrupam
  • 100 g apelsīnu
  • 100 g cukura
  • Šokolādes glazūrai
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 150 g tumšās šokolādes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ietauko izjaucamo kūkas veidni. Saputo sviestu vai margarīnu.
  2. Pievieno cukuru un rīvētu apelsīnu miziņu un turpina putot.
  3. Pa vienai iekuļ olas.
  4. Samaisa miltus ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Beigās pielej apelsīnu sulu.
  5. Lej mīklu ietaukotā veidnē un cep kūku cepeškrāsns apakšējo restīšu līmenī 200 grādu C apmēram 30 min.
  6. Uzvāra katliņā apelsīnu sīrupa sastāvdaļas.
  7. izņem kūku no krāsns un sadursta tjā ar irbulīti caurumiņus. Pārlej kūku ar apelsīnu sīrupu un atstāj lai atdziest.
  8. izgāž kūku no veidnes.
  9. izkausē glazūras sviestu vai margarīnu katliņā. noņem katliņu no plīts un ieber gabaliņos salauzti šokolādi. Maisa līdz glazūr ir viendabīga. Uzklāj glazūru uz kūkas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas