Sākums > Receptes > Uzkodas

Marinēta mozzarella

2006. gada 18. aprīlis
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
10 min
1. Sajauc sojas mērci ar sake un mirin, pārlej mozarella sieram, ļauj vismaz 1 nakti ievilkties. Ērti marinēt glāzē vai plastmasas maisiņā.
2. Mozzarellu sagriež 5 mm biezās šķēlēs, šķēles uz pusēm, servē ar vasabi (un ja vēlas ar marinādi mazā trauciņā) kā nelielu uzkodu pirms ēšanas.
3. Tāpat var marinēt arī zīda (mīksto, smalko) tofu. Tad marinādei pievieno nedaudz (apm. 1 tk uz 100 ml marinādes) shochu (kartupeļu šņabi). To var aizstāt ar parasto vodku. Servē tāpat kā mozzarellu ar vasabi un marinādi.
4. (PS: Recepte bija nesen publicēta vienā japāņu gardēžu žurnālā. Šī recepte ir pieskaitāma pie modernās japāņu virtuves).
Uz augšu