Griķi ar sātīgo mērcīti

Sastāvdaļas

  • 1 glāze griķu
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 100 g vistas fileja
  • 100 g burkāns
  • 1 glāze vājpiena
  • 1 tējk sāls
  • ½ tējk karija
  • Bazilika lapiņas, maura lociņi, diļļītes, koriandra lapiņas -sakapāti, 1 glāze kopā

Pagatavošana

25 min.
  1. Ūdenī vāra griķus - 10 min vāra un tad pievieno sāli un papriku un vēl 10 minūtes briedina
  2. Vistas fileju sīki sakapā, burkānu sarīvē. Visu sajauc ar sāli un kariju, pārlej vājpienu un lēni sautē 20 min.
  3. Griķus glīti izber uzšķīvja. Virsū kārto mērci un pēc tam pārkaisa zaļumus.
  4. P.S. Šī ir viena no receptēm, kuru pirms 20 gadiem ieteica diabēta slimniekiem. Tajos laikos griķus varēja nopirkt tikai uzrādot ārsta recepti (maziem bērniem, diabēta slimniekiem)

Komentāri

Janis 2016. gada 13. aprīlis 17:09
Būs jāpamēģina

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi