Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Medus torte ar zemesriekstiem

2006. gada 12. aprīlis
Foto: Maija Priede
Pagatavošana
1 min
1. Lai mīkla būtu gaisīgāka, to arī mājas apstākļos vēlams gatavot ar mikseri. Vispirms saputo margarīnu ar cukuru, tad pakāpeniski pievieno olas, medu, sodu un kanēli. Pēdējos iemaisa miltus. Ja mikseris nav pietiekami jaudīgs, miltus var iemaisīt ar rokām. Kad mīkla vairs nelīp pie rokām, to noliek, lai ievelkas.
2. Tad no mīklas izrullē 3 - 3,5 mm biezas plāksnes un cepeškrāsnī cep gatavas. Atdzesē.
3. Krēmam skābo krējumu saputo ar cukuru.
4. Katrām liek tortes plāksnes, ko pārziež ar krēmu. Pēdējo liek krēma kārtu, ko pārkaisa ar drumstalām un rotā ar zemesriekstiem.
Uz augšu