Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša steiks (vienkāršais)

2006. gada 11. aprīlis
Foto: Katrīne
Pagatavošana
1 min
1. Notīra lasim zvīņas un sagriež 1,5 - 2 cm biezās šķēlēs. Apkaisa ar sāli, pipariem un citronpipariem, uz brīdi atstāj ievilkties.
2. Pannu izklāj ar foliju, liek uz tā laša gabalus.
3. Uzlej saldo krējumu, lai tas nosedz visu foliju, pacilā lasi, lai krējums tiek zem tā. Uzlej arī uz laša gabaliņiem.
4. Ar otru folija gabalu pārklāj pannu un liek cepeškrāsnī. Izcepas diezgan ātri - kādās 15 minūtēs. Pēc tam noņem virsējo foliju un pārlaista laša šķēles ar saldo krējumu, kas starp gabaliņiem, pacep vēl dažas minūtes bez vāka.
5. Garšīgi ar kartupeļu biezeni vai tvaicētiem dārzeņiem. Klāt iesaku baltvīnu!
Uz augšu