Sākums > Receptes > Zupas

Sapso (korejiešu zupa)

2005. gada 5. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo gaļu. Gaļu sagriez smalkās strēmelēs, cik garās vien vari, ne biezākās par 0,5 cm un pievieno 4-5 daiviņas smalki sakapāta ķiploka, 1 tējkaroti cukura, ½ tējkaroti maltu melno piparu un sāli pēc garšas. To visu rūpīgi sajauc kopā un atstāj kādā traukā ar vāku (piemēram - emaljēta bļodiņa, pārklāta ar šķīvi) ne mazāk kā uz vienu stundu istabas temperatūrā. Gatavo zupu. Sakarsē dziļu pannu (bez taukvielām) un ieliec tajā sagatavoto gaļu kopā ar visu bļodiņas saturu. Sautē uz mērena uguns bieži apmaisot 10 minūtes. Pēc tam pievieno smalkās pusripās sagrieztu sīpolu, apmaisot sautē vēl 5 minūtes. Pievieno skaidiņās sagrieztus vai uz ļoti rupjas rīves sarīvētus burkānus un apmaisot sautē vēl 5 minūtes. Pievieno smalki sagrieztus svaigus kāpostus un apmaisot sautē vēl 10 minūtes. Pārlej visu ar ūdeni, tā lai dārzeņi būtu pārklāti pilnībā (apmēram 5 glāzes ūdens) un vāri uz mērena uguns 15 minūtes. Pabeidz vārīt un pasniedz. Miltus atšķaidi ar aukstu ūdeni līdz klīstera biezumam un, nepārtraukti maisot zupu, pievieno pannas saturam. Vāri vēl 2-3 minūtes. Sapso pasniedz karstu, katrai porcijai šķīvī pievienojot nedaudz sviesta.
Uz augšu