Sapso (korejiešu zupa)

Sastāvdaļas

  • 250 g liesas cūkgaļas vai jaunlopa gaļas
  • 4 -5 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. cukura
  • 1 burkāns
  • ½ nelielas kāpostgalvas (apmēram 500 g)
  • 1 sīpols
  • ½ glāzes miltu
  • ½ tējk. melno malto piparu
  • 1 ēdamk. sviesta

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagatavo gaļu. Gaļu sagriez smalkās strēmelēs, cik garās vien vari, ne biezākās par 0,5 cm un pievieno 4-5 daiviņas smalki sakapāta ķiploka, 1 tējkaroti cukura, ½ tējkaroti maltu melno piparu un sāli pēc garšas. To visu rūpīgi sajauc kopā un atstāj kādā traukā ar vāku (piemēram - emaljēta bļodiņa, pārklāta ar šķīvi) ne mazāk kā uz vienu stundu istabas temperatūrā. Gatavo zupu. Sakarsē dziļu pannu (bez taukvielām) un ieliec tajā sagatavoto gaļu kopā ar visu bļodiņas saturu. Sautē uz mērena uguns bieži apmaisot 10 minūtes. Pēc tam pievieno smalkās pusripās sagrieztu sīpolu, apmaisot sautē vēl 5 minūtes. Pievieno skaidiņās sagrieztus vai uz ļoti rupjas rīves sarīvētus burkānus un apmaisot sautē vēl 5 minūtes. Pievieno smalki sagrieztus svaigus kāpostus un apmaisot sautē vēl 10 minūtes. Pārlej visu ar ūdeni, tā lai dārzeņi būtu pārklāti pilnībā (apmēram 5 glāzes ūdens) un vāri uz mērena uguns 15 minūtes. Pabeidz vārīt un pasniedz. Miltus atšķaidi ar aukstu ūdeni līdz klīstera biezumam un, nepārtraukti maisot zupu, pievieno pannas saturam. Vāri vēl 2-3 minūtes. Sapso pasniedz karstu, katrai porcijai šķīvī pievienojot nedaudz sviesta.

Komentāri

Maruta 2013. gada 15. oktobris 21:07
Gaidiju ko daudz ipasaku -esmu vilusies! Ara neliesu - est var, bet 2x netaisitu. Pilnigi parasta darzenu zupa.
guntis 2013. gada 1. maijs 13:06
labaku versiju nevareji izdomat
Edijs 2012. gada 5. februāris 15:59
Sanaca garsigi, tik vel pieliku kartupelus un kecupu:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi