Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pusdienas kupenā marta saulītē

2006. gada 27. marts
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Ņemam zāģi, cirvi un ejam uz kādu aizaugušu nelielas upītes malu. Tad cērtam un zāģējam brikšņus, atstājot vien skaistus, tainus kokus ( visticamāk, ka tie būs alkšņi) un ievas. Tās var atšķirt, ja nolauž kādu zariņu, pēc rūgtenās smaržas. Nozāģētos kokus atzarojam, zarus kraujam kaudzē un aizdedzinām. Kad ugunskurā veidojas kārtīga ogļu un pelnu čupiņa, ar kādu garāku zaru izveidojam vidū brīvu laukumiņu, kur saliekam iepriekš kārtīgi nomazgātus kartupeļus. Tad saraušam ogles un pelnus atpakaļ. Laiku pa laikam parušināmies oglēs un pārbaudam, vai kartupeļi nav jau mīksti, iedurot tiem ar naža galu. Kad kartupeļi mīksti, izķeksējam tos no ugunskura un liekam sniegā, lai mazliet padziest. Tad griežam kartupeļus uz pusēm, uzliekam sviesta piciņu, uzkaisām sāli un ēdam, piekožot kādu marinētu gurķīti un piedzerot pienu. Pēc tādas kārtīgas pastrādāšanas nekas nav garšīgāks par šito.
Uz augšu