Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sausiņkundzes sāļā torte

2006. gada 27. marts
Foto: Iveta Sausiņa
Pagatavošana
60 min
1. Lai iegūtu to fantastisko, tikai šim sacepumam raksturīgo garšu, kā obligāta sastāvdaļa ir vārīti kāļi!!!!
2. Lai ēst gatavošana neievelkas, iepriekšējā vakarā novāra kartupeļus, burkānus, kāļus.
3. Protams var sacept arī kāpostus, un sagatavot malto gaļu.
4. Vārot un cepot dārzeņus pievieno garšai sāli.
5. Maltai gaļai pievieno rīvētus sīpolus, saberztus buljona kubiņus.
6. Otrā rītā kartupeļus, burkānus, kāļus, katru atsevišķi samaļ .
7. Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, uz dziļās cepeškrāsns pannas kārto torti.
8. Plānā kārtiņā liek kartupeļus, tad burkānus, malto gaļu, kāļus, kartupeļus, kāpostus, malto gaļu, kartupeļus, burkānus, malto gaļu, kāļus, kartupeļus...pēdējos atstāj kartupeļus.
9. Sacepuma virsmu nodekorē saspiežot ar dakšiņu svītriņas dažādos virzienos.
10. Liek cepeškrāsnī cepties.
11. Vislabāk, ja ir cepeškrāsns ar ventilatora režīmu!!!
12. Kad sacepums ir jau gandrīz gatavs, sakuļ 3 olas ar nedaudz garšvielām un krējumu, un pārlej pāri.
13. Cep zeltaini brūnu sāļo torti...
Uz augšu