Jūras pica

2006. gada 26. marts
Foto: Gaidis
Pagatavošana
1 min
1. Miltus rūpīgi izsijā. Pienu uzsilda līdz apmēram +30 grādiem, tam pievieno raugu. Kamēr raugs šķīst pienā, miltiem pievieno sāli, cukuru un kausētu sieru vai margarīnu, pēc tam arī izšķīdušo raugu un nedaudz eļļas. Visu samaisa viendabīgā masā, liek siltā vietā uzrūgt (15-30 min.). Mīklu izveltnē apaļu vai kantainu un pēc iespējas plānāku, malas veido divu triju centimetru biezumā.
2. Picas mīklu izrullē veidojot 25 cm diametra apli. Visai picas virsmai uzziež picu mērci, pārkaisa rīvētu sieru Svalia un plānās šķēlēs un nelielos gabaliņos sagrieztu kūpinātu lasi. Starp laša gabaliņiem – konservēta tunča gabaliņus.
3. Picai uzber atsaldētas garneles. Picu cep krāsnī +280 – 320 grādu temperatūrā 4-7 minūtes.
4. Gatavās picas maliņas apsmērē ar eļļas-ķiploku mērci un picu pārkaisa ar oregano, rotā ar konservētiem kaperiem.
Uz augšu