Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas medaljoni krejuma mērcē

2006. gada 22. marts
Foto: Sandra L.
Pagatavošana
1 min
1. Cūkgaļas fileju sagriež apmēram 3-4cm biezās šķēlītēs, žāvēto speķi (vai gaļu) sagriež plānās sloksnītēs, tad tās sloksnītes aptin ap filejas gabaliņiem saspraužot ar koka iesmiņiem. (var ielikt kādā marinādē nedaudz pamarinēties, piem. šasliku marinādē)
2. Tad medaljonus liek dziļā pannā un apcep no katras puses apmēram 5min.
3. Sīpolu sagriež pusšķēlītēs un apcep zeltaini brūnus, tad lej klāt saldo krejumu un karstu buljonu, pēc brīžas pieber klāt rīvētu sieru un kausēto sieru un karsē apmēram 3min.
4. Tad saldā krejuma mēci pārlej pār medaljoniem un sautē kādas 10min. Kad gatavs uzber zaļumus.
5. Pasniedz ar svaigiem vai sautētiem dārzeņiem, vai vienkārši vārītiem karupeļiem. Piedevas medaljoniem gaumes lieta.
6. Medaljoni pikanti un sātīgi.
Uz augšu