Burkānu rausis

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 2 dl cukura (1dl=100ml=1/5glāze)
  • 1.5 tk vanilīna cukura
  • 1.5 tk soda
  • 1.5 tk kanēlis
  • 1.5 tk cepamais pulveris
  • 3 dl milti
  • 1.5 dl eļļa
  • 4.5 dl rīvēti burkāni(smalkās skaidiņās)

Pagatavošana

55 min.
  1. Olas saputo ar cukuru un vanilīna cukuru. Kad saputots, pievieno kanēli, sodu, cepamo p..
  2. Burkāniem pielej eļļu, pievieno saputoto saturu, tad miltus. Samaisa.
  3. Vislabāk sanāk izcept apaļajā, mazā diametra keksa formā ar vidiņu (saliekama formiņa ar maināmu apakšu)! Formu iesmērē ar eļļu, izbārsta ar mannā vai sezama sēkliņām. Ielej saturu un liek cepeškrāsnī 190-200 grādos un cep 45 minūtes. Beigās pārbauda ar plānu nazi vai sērkociņu, vai labi izcepies!
  4. Un - labu apetīti!!!

Komentāri

INARA 2015. gada 12. marts 07:21
Si recepte ir Kurzemnieku recepte,bet pameginiet ar nevaritiem burkaniem.recepte viss tapat ka ar varitiem tikai miklai kad ta ievietota forma uzber pa virsu svaigus burkanus samaisitus ar cukuru. PAMEGINIET.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi