Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pavasara (primavera) mērce makaroniem

2006. gada 18. marts
Foto: keda
Pagatavošana
20 min
1. Kabačus gareniski sadala 4 daivās; katru daivu šķērsām pārgriež 9mm biezos gabaliņos. Liek verdošā sālsūdenī un karsē 2-3 min. Tad lej caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.
2. Burkānus notīra un sagriež tikpat lielos gabalos kā kabačus. Tad liek katlā, pievieno aukstu ūdeni un sāli, uzvāra. Pēc 8-10 min., kad burkāni izvārījušies, katla saturu ielej caurdurī. Burkānus noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.
3. Nelielā katliņā uzvāra sālsūdeni. Pieber zirnīšus, 3-8 min. izvāra mīkstus. Tad ūdeni nolej, zirnīšus noskalo aukstā ūdenī, nosusina.
4. Lielā pannā sakarsē sviestu. Pievieno kabačus, burkānus un zirnīšus, sautē 1 min. Pievieno krējumu, samaisa un neuzvārot izkarsē. Pēc tam pannu noņem no uguns, mērcei pievieno izvārītus makaronus (500g), sarīvētu Parmas sieru, visu uzmanīgi samaisa kopā.
Uz augšu