Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pavasara (primavera) mērce makaroniem

Pavasara (primavera) mērce makaroniem

FOTO: keda

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 vidēji lieli kabači
  • Sāls un pipari
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 45 g sviesta
  • 175 ml saldā krējuma
  • 30 g sarīvēta Parmas siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Kabačus gareniski sadala 4 daivās; katru daivu šķērsām pārgriež 9mm biezos gabaliņos. Liek verdošā sālsūdenī un karsē 2-3 min. Tad lej caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.
  2. Burkānus notīra un sagriež tikpat lielos gabalos kā kabačus. Tad liek katlā, pievieno aukstu ūdeni un sāli, uzvāra. Pēc 8-10 min., kad burkāni izvārījušies, katla saturu ielej caurdurī. Burkānus noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.
  3. Nelielā katliņā uzvāra sālsūdeni. Pieber zirnīšus, 3-8 min. izvāra mīkstus. Tad ūdeni nolej, zirnīšus noskalo aukstā ūdenī, nosusina.
  4. Lielā pannā sakarsē sviestu. Pievieno kabačus, burkānus un zirnīšus, sautē 1 min. Pievieno krējumu, samaisa un neuzvārot izkarsē. Pēc tam pannu noņem no uguns, mērcei pievieno izvārītus makaronus (500g), sarīvētu Parmas sieru, visu uzmanīgi samaisa kopā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA