Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Biezpiena sacepums (saldais)

Biezpiena sacepums (saldais)

FOTO: Iveta Voltnere

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • ½ kg biezpiena
  • 2 olas
  • 25 - 75 g cukura (pēc vēlmes un atkarībā no biezpiena skābuma)
  • 50 g manna + nedaudz formas kaisīšanai
  • nedaudz margarīna vai sviesta (formas ieziešanai un sacepuma virsmas "ieziešanai")
  • šķipsniņa sāls
  • (+ garšvielas, piem., rīvēta citrona miziņa; ja ir vēlme, var pielikt rozīnes un/vai sasmalcinātus riekstus - 2 ēd.karotes rozīņu vai 1ēd.k.rozīņu un 1 ēd.k.sasmalcinātu riekstu)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ieliek vēsumā (ledusskapī), lai vieglāk būtu vēlāk sakult.
  2. Pie olu dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri kārtīgi sakuļ.
  3. Biezpienu sablendē vai samaļ (lai būtu viendabīga masa, ne katrs graudiņš atsevišķi) un pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem, samaisa. Visam pievieno mannu un izvēlētās garšvielas, piedevas.
  4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāli un sakuļ stingrās putās. Sakultos olu baltumus lēni iecilā biezpiena masā.
  5. Pirms masu liek cepamā formā, formu ieziež ar margarīnu vai sviestu, izkaisa ar mannu. Biezpiena masai virsū uzliek margarīna vai sviesta piciņas, liek sakarsētā cepeškrāsnī (aptuveni 160 C) un cep aptuveni 25-40 min.
  6. Sacepumu var pasniegt ar saldu ogu mērci, ķīseli, krējumu, pienu... Ieteicams jau sākumā izdomāt, ar ko sacepums tiks pasniegts, jo no izvēlētā varianta ir atkarīgs sacepumā izmantojamais cukura daudzums un piedevas, garšvielas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezo kabaču pankūku kārtojums

Biezo kabaču pankūku kārtojums

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA