Sliņķu kartupeļi

2006. gada 8. marts
Foto: Jolanta Bobrova
Pagatavošana
60 min
1. Piezīme: gatavošanas laiks atkarīgs no tā, kas mizo kartupeļus: ja mamma - 60 min., ja bērni - 240 min.
2. Nomizo kartupeļus un sarīvē uz vidēji rupjas rīves (slinkojam un rīvējam kombainā).
3. Iemaisa tik daudz sāls, cik parastiem ceptiem kartupeļiem.
4. Ar eļļu ieziež apaļu ne dziļu cepamo formu.
5. Liek formā kartupeļus, izlīdzina virsmu.
6. To visu noklāj ar plānās šķēlītēs sagrieztu speķi.
7. Liek sakarsētā cepeškrāsnī vidējā līmenī 200 grādu karstumā un 40 min. aizmirstam (slinkojam).
8. Pasniedz ar skābu krējumu un mīļu buču kartupeļu mizotājiem.
9. Labu apetīti!
Uz augšu