Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sviestmaižu torte ar tunci un garnelēm

2006. gada 28. februāris
Foto: Shutterstock.com
Sviestmaižu torte ar tunci un garnelēm svētku galdam.
Pagatavošana
30 min
1. Vispirms sagatavo tortes pildījumu. Tunci ieliek bļodā, tam pieliek sīki sagrieztu svaigo gurķi, daļu olu (smukākās ripiņas var pataupīt garnējumam), smalki sagrieztas dilles, pārlej ar majonēzi un skābo krējumu. To visu kārtīgi samaisa. Ja nepieciešams, pieliek sāli.
2. Nu ķeras pie tortes veidošanas. Vispirms smukumam izklāj salātlapas, tad izklāj pirmo tostermaižu kārtu (ja ir vēlme, var nogriezt garoziņu). Pieredze rāda, ka, ņemot 3 bundžas tunča, pildījuma pietiek tad, ja katrā kārtā ir 6 maizes šķēles. Kad pirmā maizes kārta izklāta, tad uz tās uzliek pusi pildījuma un vienmērīgi izlīdzina.
3. Tad liek otru maizes kārtu un uz tās - atlikušo pildījuma daļu. Pēc tam liek trešo kārtu maizes.
4. Tukšajā pildījuma bļodā sajauc majonēzi ar skābo krējumu un pieliek sīki sasmalcinātas dilles. Ar šo masu noziež tortes virspusi un sānus. Un nu ir laiks fantāzijas lidojumam - tortes garnēšanai. Šis parasti ir vislaikietilpīgākais process. Īpaši tad, ja to darāt pirmo reizi un vēl neesat izstrādājuši savu garnēšanas metodi.
5. Vislabāk torte garšo tad, ja tai pāris stundas ļauj ievilkties.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu