Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gyoza (japaņu pelmeņi - bāzes versija)

2006. gada 24. februāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
50 min
1. Visvienkāršāk gatavot gyoza, ja veikalā var nopirkt gatavu mīklu. Ja nav pieejama, mīkla jātaisa pašam:
2. miltus labi samīca ar ūdeni. Mīklai nedrīkst būt lipīga. Miltu un ūdens proporcija norādīta aptuveni, atkarīgs no lipekļa daudzuma miltos.
3. Gatavu mīklu apsedz ar mitru dvieli.
4. Ķīnas kāpostu ļoti smalki sagriež, nira smalki sakapā, ieber bļodā. Pārkaisa ar pāris ēdamkarotēm sāls un mīca, lai izdalās šķidrums. Maisījumu kārtīgi nospiež.
5. Piejauc gaļu, sezameļļu, sake un sojas mērci. Labi samaisa.
6. Mīklu sadala 30 gabalos.Izveido apaļu plācenīti apm. 6 cm diametra. Malu apsmērē ar ūdeni. Vidū liek pildījumu.
7. Aizvēršana: 1/3 no plāceņa maliņas paliek ka pamatne, pārējo veidojot apm. 6 krunkas piespiež pie pamatnes. (no malas sakot saspiež kopa apm 1 cm, tad no 1 cm lielākās daļas veido 5 mm krunku/falti, to noloka/piespiež pie pamatnes saspiestās mīklas puse, tad saspiež tālāk 5 mm mīklas, tad veido nākošo falti,atkal noloka sākuma virziena utt... faltēm nevajadzētu pārklāties )
8. Gyoza kārto ar vīli uz augšu cieši vienu pie otra (veido rindu).
9. Pannā sakarsē nedaudz eļļu ar sezameļļas piedevu. Gyoza rindas liek uz pannas un cep negrozot, līdz apakša brūna. Uz pannas uzlej 50..100 ml ūdens, pannu nosedz ar vāku, tvaicē, līdz ūdens novārās.
10. Ja patīk - var kraukšķīgi glazēt: samaisa 2 tk cietes ar 50 ml ūdens un lej uz pannas. Jālej blakus gyoza, nevis virsū, vienmērīgi pa visu pannu! Cep, kamēr ūdens novārās un apakša ir kraukšķīga. Cietes ūdeni varbūt neliet visu uzreiz, bet jāskatās, lai būtu plāna kārtiņa zem gyoza.
11. Ēd mērcējot sojas mērces un etiķa maisījumā.
Uz augšu