Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē

Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē

FOTO: Depositphotos.com

No pieredzes saku, ka mērcīte ar gaļinu iznāk super. Var dot arī berniem - alkohola tur nav, jo iztvaiko sautēšanas procesā. Lai izdodas!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400-500 g vistas fileju
  • 50 g šampinjonu
  • 250 g saldā krējuma
  • 100-150 ml sausā baltvīna
  • 4-5 daiviņa/s kiploka
  • 2 deserta karotes eļlas pēc izvēles cepšanai
  • Pēlersīļa zaļumi - var būt arī kaltētie
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Pannā ielej eļļu, uzkarsē.
  2. Liek vistas filejas gabalus apcept ar aprēķinu viens uz vienu personu (var griezt arī sīkāk - tad gatavošanas laiks samazinās). Nevajag cept līdz paliek cieta - tikai apbrūnināt. Kopā ar vistu apcep arī nedaudz šampinjonu.
  3. Tad pannā pievieno sasmalcinātus ķiplokus, pāris minūtes pacep.
  4. Tad pielej baltvīnu, sautē bez vāka, lai izgaro alkahols, apmēram, 2 - 3 min. Kad tas izgarojis, pielej saldo krējumu un sautē vēl 2 - 3 min., maisot un apgriežot filejas gabalus.
  5. Pārkaisa ar ar pētersīļu zaļumiem.
    Pasniedz ar rīsiem, vai vienkārši ar Itāļu maizi - ciabatu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas