No pieredzes saku, ka mērcīte ar gaļinu iznāk super. Var dot arī berniem - alkohola tur nav, jo iztvaiko sautēšanas procesā. Lai izdodas!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
400-500gvistas fileju
50gšampinjonu
250gsaldā krējuma
100-150mlsausā baltvīna
4-5daiviņa/skiploka
2deserta karotes eļlas pēc izvēles cepšanai
Pēlersīļa zaļumi - var būt arī kaltētie
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Pannā ielej eļļu, uzkarsē.
Liek vistas filejas gabalus apcept ar aprēķinu viens uz vienu personu (var griezt arī sīkāk - tad gatavošanas laiks samazinās). Nevajag cept līdz paliek cieta - tikai apbrūnināt. Kopā ar vistu apcep arī nedaudz šampinjonu.
Tad pannā pievieno sasmalcinātus ķiplokus, pāris minūtes pacep.
Tad pielej baltvīnu, sautē bez vāka, lai izgaro alkahols, apmēram, 2 - 3 min. Kad tas izgarojis, pielej saldo krējumu un sautē vēl 2 - 3 min., maisot un apgriežot filejas gabalus.
Pārkaisa ar ar pētersīļu zaļumiem.
Pasniedz ar rīsiem, vai vienkārši ar Itāļu maizi - ciabatu.