Sākums > Receptes > Uzkodas

Avokado krēms brokastīm un viesībām

2006. gada 22. februāris
Foto: Depositphotos.com
Kāpēc, piemēram, čipsus baudīt ar treknu majonēzes mērci, ja var izmantot veselīgu alternatīvu?
Pagatavošana
15 min
1. Avokado nomizo, izņem kauliņu un sagriež gabalos, tomātu nomizo un sīki sakapā (ja grib sausāku, pirms kapāšanas izņem sēklas, var arī novilkt mizu.)
2. Baziliku, ja tas svaigs, saplucina un pievieno sagrieztajam avokado.
3. Pēc garšas pieber sāli, piparus un piespiež citrona sulu, tad samaļ blenderī līdz veidojas vienmērīga masa.
4. Iecilā sakapātos tomātus. Ēd ar graudētu maizi. Viesībās var pasniegt kā piedevu svaigiem dārzeņiem, čipšiem u.tml.
5. P.S. Tā kā avokado bieži vien Latvijā nopērkami cieti, t.i., negatavi, viegls veids kā tos nogatavināt ir šāds: uz 1-2 dienām ieliek avokado brūnā papīra turzā (tā, lai gaisma netiek klāt) un tur istabas temperatūrā.

Lai labi garšo!
Uz augšu