Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kartupeļu - svaigo gurķu zupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 8 - 10 kartupeļi
  • 4 - 5 sīpoli
  • 50 gr sviesta vai margarīna
  • 4 - 5 ķiploka daiviņas
  • 0.5 apm. 0,5 - 0,7l ūdens
  • 250 gr piena (karsta)*
  • 250 gr saldā krējuma (karsta)*
  • 1 ēdk ķimenes
  • 2 garie gurķi
  • Sāls
  • Pipari
  • šķipsniņa sarkano piparu
  • Mazliet svaiga ingvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeļus un sīpolus sagriež ripās, katlā izkausē sviestu, liek iekšā kartupeļus, sīpolus, saspiestus ķiplokus, sarīvētu ingveru un pielej ūdeni. Piemet sāli un vāra līdz kartupeļi mīksti. Tad visu samaļ ar blenderi, pielej karstu pienu un karstu saldo krējumu un visu kārtīgi izmaisa. Liek klāt mizotus, sarīvētus gurķus, pieber ķimenes, piparus un vēl sāli (pēc garšas). Visu vēlreiz kārtīgi izmaisa, lai veidojas vienmērīga zupas masa. Ja pagatavo kādu laiku pirms ēšanas un ļauj ievilkties ķimenēm, zupa ir garšīgāka. Var pārkaisīt ar dillēm. Ēd ar kādu no itāļu vai graudu maizēm (var sagrauzdēt, lai garšīgāk).
  2. * vegāni var izmantot augu saldo krējumu un sojas pienu - pati nemaz neesmu ar parasto pienu un krējumu gatavojusi, garšo tiešām labi.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas