Sākums > Receptes > Zupas

Kartupeļu - svaigo gurķu zupa

2006. gada 20. februāris
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus un sīpolus sagriež ripās, katlā izkausē sviestu, liek iekšā kartupeļus, sīpolus, saspiestus ķiplokus, sarīvētu ingveru un pielej ūdeni. Piemet sāli un vāra līdz kartupeļi mīksti. Tad visu samaļ ar blenderi, pielej karstu pienu un karstu saldo krējumu un visu kārtīgi izmaisa. Liek klāt mizotus, sarīvētus gurķus, pieber ķimenes, piparus un vēl sāli (pēc garšas). Visu vēlreiz kārtīgi izmaisa, lai veidojas vienmērīga zupas masa. Ja pagatavo kādu laiku pirms ēšanas un ļauj ievilkties ķimenēm, zupa ir garšīgāka. Var pārkaisīt ar dillēm. Ēd ar kādu no itāļu vai graudu maizēm (var sagrauzdēt, lai garšīgāk).
2. * vegāni var izmantot augu saldo krējumu un sojas pienu - pati nemaz neesmu ar parasto pienu un krējumu gatavojusi, garšo tiešām labi.
Uz augšu