Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Lēcu zupa (indieši)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Viena paciņa lēcu (sarkano, dzelteno vai pelēko)
  • 2 - 3 tomāti
  • 1 – 2 sīpoli
  • 5 – 6 ķiploka daiviņas
  • Svaigas ingvera saknes gabaliņš
  • Zemesrieksti
  • Eļļa
  • Garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā lēcas novāra mīkstas un sausas (vispār bez garšvielām!). Lielākā katlā eļļā apcep ķimenes (vai kumina sēklas), sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, lauru lapas, sarīvētu ingvera saknes gabaliņu, zemesriekstus (1 – 2 saujas), čilli piparu šķipsniņu (vai/un svaigu sīki sakapātu sarkano vai zaļo čilli pāksti, kas iepriekš attīrīta no sēklām). Tad liek klāt nomizotos un sakapātos tomātus un apcep arī tos. Pievieno lēcas, pielej ūdeni un kādu laiku ļauj visam savārīties. Pēc garšas pieliek sāli, ja grib asāku – vēl čilli piparus.
  2. Ja grib biezeņzupu, tad nelej pārāk daudz ūdens un, kad viss gatavs, samaļ blenderī.
  3. Ēd kopā ar vārītiem basmati rīsiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas