Puravu suflē

2006. gada 17. februāris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Puravus sagriež ripiņās, ieber verdošā ūdenī un vāra uz vājas liesmiņas 10-15 minūtes, pēc tam nokāš. Miltus apcep 1 ēdamkarotē sviesta līdz gaiši dzeltenai krāsai, pēc tam ielej pienu un maisot vāra līdz sabiezē biezā mērce. Atsevišķi 1 ēdamkarotē sviesta viegli apcep izvārītos puravus, tad pielej mērci, pieber sāli, piparus un ķimenes un uz vājas uguns patur vēl 5 minūtes. Tad masu atdzesē, izberž caur sietu, pievieno olu dzeltenumus un krējumu un labi izmaisa. Iecilā saputotus olu baltumus, lej ar sviestu ieziestā formā un cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
Uz augšu