Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

2006. gada 7. februāris
Foto: Sanita Dūmiņa
Pagatavošana
90 min
1. Iepriekšējā vakarā pelēkie zirņi ir jāiemērc. Katlā ar ūdeni, liek vārīties zirņus, kartupeļi jāsagriež šķēlēs. Kad zirņi gandrīz gatavi, pievieno kartupeļus. Kad viss ir gatavs nolej ūdeni, ar koka stampiņu visu samīca biezputrā pielejot klāt varītu pienu.
2. Sīpolus, žāvētu gaļu sagriež kubiciņos uz pannas apcep, beigās pievieno skābo krējumu, tik daudz, lai sanāktu mērcīte.
3. Šo biezputru mēs jau vāram daudzās paaudzēs, ļoti garšīga ir arī nākamajā dienā uz pannas uzcepot. Klāt pieēd marinētu vai skābētu gurķi, piedzerot kefīru.
Uz augšu