Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Omlete ar žāvētu zivi

2005. gada 7. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
15 min
1. Sagatavo pamatmasu. Kūpināto zivi uzmanīgi attīri no ādas un asakām un ar rokām saplucini sīkos gabaliņos. Ķiploku sarīvē vai izspied ar ķiploku spiedi, purava zaļo daļu smalki sagriez. Iesit 3 olas bļodiņā, pievieno sasmalcināto zivi, ķiplokus, puravu, nedaudz sāls un 1 ½ ēdamkarotes skāba krējuma vai majonēzes. Visu rūpīgi sakul ar dakšiņu vai mikseri, vai blenderi. Cep omleti. Sakarsē pannā 2 ēdamkarotes taukvielu (olīveļļu vai sviestu), lej pannā omletes masu, uzliec vāku un cep uz nelielas uguns 10-12 minūtes, kamēr omlete sarecējusi un pacēlusies. Ja cep cepeškrāsnī, tad vāks nav jāliek, bet panna jāievieto sakarsētai cepeškrāsnij pa vidu un omlete jācep 200 grādu karstumā 10-15 minūtes, kamēr izveidojusies zeltaina garoziņa. Pasniedz. Pārdali omleti uz pusēm un pasniedz karstu uzsildītos šķīvjos.
Uz augšu