1. Sagatavo pamatmasu. Kūpināto zivi uzmanīgi attīri no ādas un asakām un ar rokām saplucini sīkos gabaliņos. Ķiploku sarīvē vai izspied ar ķiploku spiedi, purava zaļo daļu smalki sagriez. Iesit 3 olas bļodiņā, pievieno sasmalcināto zivi, ķiplokus, puravu, nedaudz sāls un 1 ½ ēdamkarotes skāba krējuma vai majonēzes. Visu rūpīgi sakul ar dakšiņu vai mikseri, vai blenderi. Cep omleti. Sakarsē pannā 2 ēdamkarotes taukvielu (olīveļļu vai sviestu), lej pannā omletes masu, uzliec vāku un cep uz nelielas uguns 10-12 minūtes, kamēr omlete sarecējusi un pacēlusies. Ja cep cepeškrāsnī, tad vāks nav jāliek, bet panna jāievieto sakarsētai cepeškrāsnij pa vidu un omlete jācep 200 grādu karstumā 10-15 minūtes, kamēr izveidojusies zeltaina garoziņa. Pasniedz. Pārdali omleti uz pusēm un pasniedz karstu uzsildītos šķīvjos.