Želejas torte

2006. gada 26. janvāris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Želantīnu uzbriedina 2 gl. ūdens (apm. 40 min.)
2. kārta: 5 olas dzeltenumus samaisa ar sviestu, pakāpeniski liek klāt biezpienu un sagrieztas želejas konfektes un visu laiku maisa. Uzbriedināto želantīnu uzsilda-1 gl. no želantīna ielej šajā masā un samaisa. ½ no masas liek tortes formā un dzesē (apm. 10-15 min.)
3. kārta:Atlikušajai masai pievieno apm. 2-3ēdamk. kakao pulveri samaisītu ar cukuru un visu samaisa un liek 1. kārtai virsū un dzesē.
4. kārta: Litra burkā puto 5 olu baltumus ar 1 gl. ievārījuma un¾ glāzes izkausēta želantīna, puto kamēr apmēram burka ir pilna. Lej 2. kārtai virsū un dzesē.
5. kārta: Augļus kārto uz 3. kārtas un pārlej ar kādu sulu, kurai pievienots atlikušais izkausētais želantīns.
Uz augšu