Sākums > Receptes > Zupas

Menhetenas biezā zivju zupa

2006. gada 25. janvāris
Foto: Līga Druka-Smalkā
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo un sagriež gabaliņos sīpolus,kartupeļus,seleriju un tomātus.Sakapā ķiplokus.Cūkgaļu-kubiciņos,mencu-2,5 cm lielos kubiciņos.Gliemenes rūpīgi notīra un nomazgā,izmet kuru vāciņi ir bojāti,kā arī gliemenes,kuras, ja tām asi piesit,neaizver vāciņus.Ielej katliņā zivju buljonu,pieliek lauru lapas un pielej vīnu,uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns 10 min.Liek cept cūkgaļas gabaliņus un cep līdz tie kļūst kraukšķīgi,pievieno sīpolus,burkānu selerijas,ķiplokus,timiānu un tomātu biezeni,cep vēl 5-7 min.Uzkaisa miltus un cep vēl 1 min.Pievieno karsto buljona un vīna maisījumu,uzvāra.Pieliek kartupeļus,tomātus,vāra uz lēnas uguns 40 min.,līdz dārzeņi mīksti.Pieliek gliemenes,uz lēnas uguns vāra 1-2 min.,līdz vāciņi atveras.Pievieno mencu,vāra 2-3 min.,kamēr zivs gabaliņi sāk dalīties plēksnītēs.Pasniedz pārkaisot ar svaigu, kapātu timiānu un kraukšķīgu rupja maluma maizi.
Uz augšu