Sagatavo dārzeņus. Sīpolus nomizo un sagriez plānās pusripiņās, viegli apsāli un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes (tad tie būs garšīgāki). Tomātu sagriez nelielās pusšķēlītes, bet gurķus plānās ripiņās. Sīpolus liec karstās taukvielās un apmaisot apcep līdz pusgatavībai. Pievieno tomātu, tomātu pastu, cukuru un piparus un apmaisot sautē uz nelielas uguns 5 minūtes. Vāri zupu. Pannas saturu ieliec katlā ar verdošu ūdeni (1 l), pievieno gabalos sagrieztu zivi, gurķus, lauru lapas un vāri uz lēnas uguns 15 minūtes. Ja nepieciešams, vārīšanas beigās pievieno vēl cukuru un piparus – uz katru tējkaroti cukura 1/5 tējkarotes smaržīgo piparu. Pasniedz zupu. Zupu lej šķīvjos, katrā šķīvī ieliekot vienu ēdamkaroti krējuma un pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Sastāvdaļas
400 g svaigas vai atlaidinātas saldētas zivs (vislabāk fileja)
4 -5 skābēti vidēji gurķi
2 sīpoli
1 tomāts
2 ēdamk. tomātu pastas
3 ēdamk. taukvielu
1 tējk. cukura
¼ tējk. smaržīgo piparu
Lauru lapa
Sāls pēc garšas
4 ēdamk. krējuma
Sakapāti pētersīļi, lociņi, dilles pārkaisīšanai
-->
Pagatavošana
30 min.30 min.
Sagatavo dārzeņus. Sīpolus nomizo un sagriez plānās pusripiņās, viegli apsāli un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes (tad tie būs garšīgāki). Tomātu sagriez nelielās pusšķēlītes, bet gurķus plānās ripiņās. Sīpolus liec karstās taukvielās un apmaisot apcep līdz pusgatavībai. Pievieno tomātu, tomātu pastu, cukuru un piparus un apmaisot sautē uz nelielas uguns 5 minūtes. Vāri zupu. Pannas saturu ieliec katlā ar verdošu ūdeni (1 l), pievieno gabalos sagrieztu zivi, gurķus, lauru lapas un vāri uz lēnas uguns 15 minūtes. Ja nepieciešams, vārīšanas beigās pievieno vēl cukuru un piparus – uz katru tējkaroti cukura 1/5 tējkarotes smaržīgo piparu. Pasniedz zupu. Zupu lej šķīvjos, katrā šķīvī ieliekot vienu ēdamkaroti krējuma un pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Komentāri
solvita2010. gada 22. marts 23:11
Es nesaprotu kápéc izdrukát nevar uz A4 formáta.
Pievienot komentāru
Jaunumi
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Kā uz mākoņa maliņas: gaisīgā bezē recepšu izlase
Gada vēsākajos mēnešos roka biežāk stiepjas pēc ēdiena: kāpēc tā?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri