Zivju soļanka

2005. gada 9. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo dārzeņus. Sīpolus nomizo un sagriez plānās pusripiņās, viegli apsāli un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes (tad tie būs garšīgāki). Tomātu sagriez nelielās pusšķēlītes, bet gurķus plānās ripiņās. Sīpolus liec karstās taukvielās un apmaisot apcep līdz pusgatavībai. Pievieno tomātu, tomātu pastu, cukuru un piparus un apmaisot sautē uz nelielas uguns 5 minūtes. Vāri zupu. Pannas saturu ieliec katlā ar verdošu ūdeni (1 l), pievieno gabalos sagrieztu zivi, gurķus, lauru lapas un vāri uz lēnas uguns 15 minūtes. Ja nepieciešams, vārīšanas beigās pievieno vēl cukuru un piparus – uz katru tējkaroti cukura 1/5 tējkarotes smaržīgo piparu. Pasniedz zupu. Zupu lej šķīvjos, katrā šķīvī ieliekot vienu ēdamkaroti krējuma un pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Uz augšu