Zivju soļanka

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigas vai atlaidinātas saldētas zivs (vislabāk fileja)
  • 4 -5 skābēti vidēji gurķi
  • 2 sīpoli
  • 1 tomāts
  • 2 ēdamk. tomātu pastas
  • 3 ēdamk. taukvielu
  • 1 tējk. cukura
  • ¼ tējk. smaržīgo piparu
  • Lauru lapa
  • Sāls pēc garšas
  • 4 ēdamk. krējuma
  • Sakapāti pētersīļi, lociņi, dilles pārkaisīšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo dārzeņus. Sīpolus nomizo un sagriez plānās pusripiņās, viegli apsāli un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes (tad tie būs garšīgāki). Tomātu sagriez nelielās pusšķēlītes, bet gurķus plānās ripiņās. Sīpolus liec karstās taukvielās un apmaisot apcep līdz pusgatavībai. Pievieno tomātu, tomātu pastu, cukuru un piparus un apmaisot sautē uz nelielas uguns 5 minūtes. Vāri zupu. Pannas saturu ieliec katlā ar verdošu ūdeni (1 l), pievieno gabalos sagrieztu zivi, gurķus, lauru lapas un vāri uz lēnas uguns 15 minūtes. Ja nepieciešams, vārīšanas beigās pievieno vēl cukuru un piparus – uz katru tējkaroti cukura 1/5 tējkarotes smaržīgo piparu. Pasniedz zupu. Zupu lej šķīvjos, katrā šķīvī ieliekot vienu ēdamkaroti krējuma un pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Komentāri

solvita 2010. gada 22. marts 23:11
Es nesaprotu kápéc izdrukát nevar uz A4 formáta.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas