Pankūkpicas

2006. gada 23. janvāris
Foto: laura lismane
Pagatavošana
1 min
1. Šīs pankūkpicu sastāvdaļas pietiek 9 plāni pildītām pankūkām. Ar domu, ka tā būs neliela maltīte, vienā porcijā šeit ierēķinātas 3 pankūkas.
2. Miltus sajauc ar pienu un krējumu gludā masā. Olu dzeltenumus un vienu veselu olu iejauc mīklā. Pievieno šķipsniņu sāls. Vārītu šķiņķi sagriež plānās strēmelītēs. Sagatavo garšvielas. Ķiploku un sīpolu nomizo, sagriež uz pusēm un sakapā plānās šķēlītēs. Smalki sarīvē Gouda sieru. Sagatavo baziliku garnēšanai.
3. Pankūku pannu uzsilda uz vidējas uguns un mazliet ietauko ar sviestu. Pannas vidū uzliek karoti mīklas un izsmērē to par plānu pankūku. Temperatūru uz brīdi paaugstina, ieslēdzot lielo uguni, lai pankūka apceptos viegli brūna. Taču mīklas izsmērēšanas brīdī pannai vienmēr jābūt uz vidējas uguns. Tādā veidā izcep visas plānās pankūkas.
4. Plāno pankūku pildījumam pannu uzliek uz vismazākās uguns. Ņem pa vienai pankūkai un liek uz pannas un piepilda ceturto daļu ar Gouda sieru un pārējām piedevām. Kad siers ir viegli izkusis, tam saloka pāri pankūkas pārējās malas. Pizza Crêpes pasniedz pēc iespējas karstas.
Uz augšu