Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena bumbiņas 5

2006. gada 21. janvāris
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
1 min
1. Caur gaļas mašīnu izmaltajam biezpienam pievieno olu dzeltenumus,miltus,mazliet sāls,garšvielas un visu labi sajauc.
2. Uz mīklas dēļa uzber miltus,uzliek mīklu,izveltnē ,sagriež nelielos gabaliņos.
3. Katliņā uzvārīt ūdeni,piemest nedaudz sāls(apm uz 1 l ūdens -½ tējk sāls).
4. Verdošā ūdenī liec bumbiņās saviļātus biezpiena gabaliņus.Kad bunbiņas ir ieliktas,ūdenim ir jāvārās lēni,jo tad tās var izjukt.Nevajadzētu likt daudz bumbiņu katliņā ,jo kad viņu ir daudz,tās izšķīdīs.
5. Gatāvās bumbiņas uzpeld uz augšu,tās izņem un liek šķīvī,kas ir ieziests ar sviestu(lai nepielīp pie šķīvja).
6. Pasniedz: sāļās ar kausētu sviestu ,saldās-ar cukura un kanēļa maisījumu un krējumu.
Uz augšu