Sākums > Receptes > Zupas

Auzu pārslu zupa ar augļiem

2006. gada 21. janvāris
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
1 min
1. Ūdeni liek vārītie auzu pārslas.Vārīt vajag iz lēnas uguns.Kad pārslas jau mīksatas (apm.pēc 15-20 min),pielej pienu,pievieno cukuru un sāli.Zupai pievieno sviestu un sagatavotos augļus vai ogas.
2. *ja rozīnes,tad tās nomazgā,noskalo ar verdošu ūdeni,pasautē kādas minūtes 5-10 mazā ūdens daudzumāar cukura piedevu.
3. *Ābolus vai plūmes(uu citus žāvētus augļus) arī nomazgā,sīrupā izsautē.Sagatavotos augļus pielej gatavai zupai kopā ar sīropu,kurā tie bija sautēti.
4. *ja svaigi āboli ,tad tos nomizo,sagriež šķēlītēs vai var arī sarīvēt uz rupjās rīves(skaidās),viegli apvāra cukur sīrupā.
Uz augšu