Vispirms sviestu (istabas temperatūrā - nekausēt!!!) samīca ar sieru līdz viendabīgai konsistencei, pamazām mīcot pievieno 200g miltu un garšvielas. Ja siers īpaši trekns var peivienot nedaudz vairāk miltu (kopā ne vairāk par 250g), miltu daudzums ir pietiekams, kad mīkla pārstāj lipt pie bļodiņas sienām.
No mīklas pa gabaliem uzrullē desiņas (~2cm diametrā), desiņas sagriež gabaliņos (~2cm), katram gabaliņam sašaurina galiņus un veido pusloku - radziņus.
Paplāti nedaudz apkaisa ar miltiem (lai cepumi nelīp) uz tās kārto no mīklas izveidotos radziņus.
Cep mērenā karstumā ~20 min, līdz radziņi kļūst zeltaini brūni.
Pēc tam radziņus atdzesē (atdziestot tie kļūs irdenāki). Visgaršīgākie tie ir nākamajā dienā!
Lai Jums labi garšo!
Sastāvdaļas
200 g trekna siera (Holandes vai Krievijas)
200 g sviesta (iesaku neaizvietot ar margarīnu)
200 g + 100 g miltu
1 naža gals čili pulvera
1 naža gals sāls (ja siers sāļš var nepievienot)
-->
Pagatavošana
60 min.60 min.
Vispirms sviestu (istabas temperatūrā - nekausēt!!!) samīca ar sieru līdz viendabīgai konsistencei, pamazām mīcot pievieno 200g miltu un garšvielas. Ja siers īpaši trekns var peivienot nedaudz vairāk miltu (kopā ne vairāk par 250g), miltu daudzums ir pietiekams, kad mīkla pārstāj lipt pie bļodiņas sienām.
No mīklas pa gabaliem uzrullē desiņas (~2cm diametrā), desiņas sagriež gabaliņos (~2cm), katram gabaliņam sašaurina galiņus un veido pusloku - radziņus.
Paplāti nedaudz apkaisa ar miltiem (lai cepumi nelīp) uz tās kārto no mīklas izveidotos radziņus.
Cep mērenā karstumā ~20 min, līdz radziņi kļūst zeltaini brūni.
Pēc tam radziņus atdzesē (atdziestot tie kļūs irdenāki). Visgaršīgākie tie ir nākamajā dienā!
Lai Jums labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Elina Abika2017. gada 22. jūnijs 20:54
Izdevās debešķīgi! Nekas neizpūda. Olu neliku. Cepumi mutē kūst! Iesaku pirms cepumu veidošanas mīklu ielikt uz brītiņu saldētavā. Ņemt pa gabaliņam, formēt. Un būs perfekti! Cepu ~15 min 180C. Galvenais neapbrūnināt, citādi rūgtums.
Liene2015. gada 2. jūlijs 17:53
Receptei trūkst ola! Bez tās izplūst pa visu pannu cepumi,bet ar olu sanāk kā tiem jābūt.
Mētra2014. gada 15. aprīlis 19:59
var pielikt arī sezama sēkliņas un bišķi cepamo pulveri. Ja izplūst ir pielikts par maz miltu.
Pievienot komentāru
Jaunumi
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Kā uz mākoņa maliņas: gaisīgā bezē recepšu izlase
Gada vēsākajos mēnešos roka biežāk stiepjas pēc ēdiena: kāpēc tā?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri