Gaļiņa ar odziņu ;)

Sastāvdaļas

  • Liellops, 600,gr
  • Sīpoli 2-3
  • 1.5 Sarkanvīns, 1 - 1,5 glāzes
  • Liellopa buljons, 1 glāzes
  • Olīveļļa 2-3 ēk
  • Dērvenes - 2 ēk
  • 1.5 Medus - 1,5 ēk
  • Apelsīns, neliels
  • Milti, 2 ēk
  • Sviests, 3 ēk
  • Sāls, melnie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriežam strēmelītēs, pasālam, piepiparojam nedaudz, apvārtam miltiņos,liekam pannā kurā ir uzkarsēta nedaudz sviesta/eļļas un apcepinam uz vidējas uguns apm. 5 minūtes. Katliņā pa to laiku izkausējam sviestu, pieliekam smalcinātu sīpolu un apcepinam līdz sīpols zeltains. Apcepināto gaļu kopā ar buljonu un vīnu metam katliņā , vēlreiz drusku piesālam, uzliekam katliņam vāku un uz vidējas uguns apmēram 45 minūtes sautējam (līdz kamēr gaļa mīksta). Pa to laiku gatavojam mērcīti- dzērvenes nomazgājam , izspiežam apelsīnam sulu , atsevišķā kastrolītī uzsildam atlikušo sviestiņu, metam tur iekšā dzērvenes, medu un lejam klāt sulu un pasautējam apm. 10. -15. min. Gaļa jau ir gatava, jejam klāt jauno mērcīti un pasautējam vēl 2-5 minūtes.

Komentāri

Daiga 2013. gada 14. jūlijs 23:05
Tiešām ļoti garšīgi. Paldies par recepti :)
Līga 2012. gada 14. novembris 13:37
Jau vairākus gadus šis ir viens no mūsu ģimenes favorītēdieniem..Ļoti garšīga mērcīte-tieši tā-gaļiņa ar odziņu..Iesaku kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem...Sen jau vēlējos pateikt paldies par šo recepti
Ināra Loča 2010. gada 19. februāris 09:37
Paldies par recepti! Mūsu ģimenei ļoti iet pie sirds!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi