Avokādo ar garnelēm vai vārītu olu marirūz mērcē

Sastāvdaļas

  • Salātu lapiņa (bez kuras var iztikt)
  • Avokādo pusīte
  • Vārīta ola, vai sauja saldētu garneļu
  • 1 daļas saldās tomātu mērces
  • Vusteršīras mērce
  • Citrona sula
  • 3 daļas majonēzes

Pagatavošana

3 min.
  1. Šo vienkāršo ēdienu man iemācīja Britu pavāri un jāteic, ka neko ideālāku baudīšanai ar avokado neesmu nekad redzējis.
  2. Iepriekš atsaldē garneles iemērktas remdenā baltajā tējā , jo svaigas tās ir tikai, tur kur tās zvejo (Jānis Asariņš).
  3. Nomizo avokado augli, pārgriež to gareniski un iecērtot nazi kauliņā izņem kauliņu.
  4. Abokado pusīti iegriež no galvas gala staru veidā atstājot 1,5 cm neiegrieztus un vēdekļa veidā piespiež to pie šķīvja.
  5. Sajauc 2 ēdamkarotes majonēzes ar tējkaroti tomātu mēces, 5 gramiem vusteršīras mērces, un 8 gramiem citronu sulas
  6. Garneles novieto uz plēstām salātu lapām, (ja olas tad uz spinātiem), pārlej ar marirūz mērci, garnē pakaisot paprikas pulveri.
  7. Ēd ņemot pa kārtai garneli ar mērci, ēdot avokado pamērcētu mērcē un bez tās, kā arī visu vienā kumosā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi