Sākums > Receptes > Uzkodas

Avokādo ar garnelēm vai vārītu olu marirūz mērcē

2006. gada 10. janvāris
Foto: Jānis, Asariņš
Pagatavošana
3 min
1. Šo vienkāršo ēdienu man iemācīja Britu pavāri un jāteic, ka neko ideālāku baudīšanai ar avokado neesmu nekad redzējis.
2. Iepriekš atsaldē garneles iemērktas remdenā baltajā tējā , jo svaigas tās ir tikai, tur kur tās zvejo (Jānis Asariņš).
3. Nomizo avokado augli, pārgriež to gareniski un iecērtot nazi kauliņā izņem kauliņu.
4. Abokado pusīti iegriež no galvas gala staru veidā atstājot 1,5 cm neiegrieztus un vēdekļa veidā piespiež to pie šķīvja.
5. Sajauc 2 ēdamkarotes majonēzes ar tējkaroti tomātu mēces, 5 gramiem vusteršīras mērces, un 8 gramiem citronu sulas
6. Garneles novieto uz plēstām salātu lapām, (ja olas tad uz spinātiem), pārlej ar marirūz mērci, garnē pakaisot paprikas pulveri.
7. Ēd ņemot pa kārtai garneli ar mērci, ēdot avokado pamērcētu mērcē un bez tās, kā arī visu vienā kumosā.
Uz augšu