Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Žiljēns - kalmāru paslēpes kartupeļu biezenī

2006. gada 10. janvāris
Foto: Jānis, Asariņš
Pagatavošana
5 min
1. 180g kartupeļu biezeņa (iepriekš sagatavota) jāizrullē uz eļļā ieziesta papīra un jāatdzesē.
2. 50g žāvēta kalmāra sagriež karpačio cienīgās sloksnītēs un ja vēlamies pasmalcina 1,5 cm garumā arī šķērsvirzienā
3. sīki sasmalcina 50g austersēņu
4. Kalmāru un sēnes samaisa ar ēdamkaroti majonēzes, kurai pevienota kāda kārtīga ēdamkarote skābā krējuma. Pievieno garšvielas, es tās vienmēr kombinēju katreiz savādākas, bet neaizmirstiet, ka ēdienu dekorēsiet ar zaļumiem vai "julienne".
5. Maisījumu ievieto bļodiņa un uzklāj kartupeļu biezeņa vāciņu. silda mikroviļņu krāsnī kādas 3 minūtes vienlaikus izmantojot grilēšanu. Labi garšos kopā ar biezpienu. Variet palutināt savus paziņas baudot to ar Erben Trocken Rivaner, vai spirdzinošu rislingu.
Uz augšu