Sākums > Receptes > Uzkodas

Kūpināta laša rulete ar sieru

2005. gada 27. maijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Lasi sagriež planas šķēlēs (vēlams griezt slīpi, tad šķēles būs lielākas) un izklāj uz pārtikas plēves apm. 10...15 cm platā joslā. Jācenšas izklāt bez caurumiem.
2. Smalki sagriež zaļumus.
3. Sieru sarīvē, sieram pieber nedaudz zaļumus, sāli, piparus. Samaisa, nogaršo. Garša nedrīkst būt parāk stipra un uzmācīga, bet gan svaiga un ar vieglu kontrastu pret lasi. Ēdiena pamatgarša būs lasis. Vislabāk degustēt siera masu kopā ar mazu gabaliņu laša. Siera masā jālieto maz sāls, jo lasis parasti ir sālīts.
4. Kad maisījuma garša ir pareiza, sieram pievieno saldo krējumu, ātri samaisa. Masai jābūt smērējamai bet ne šķidrai.
5. Siera masu veikli klāj uz laša apm. 5 mm bieza kārtā, izlīdzina. Vienā garajā malā atstāj apm 1 cm bez siera. No pretējās malas sarullē visu ruletē (plēvi protams neietinot līdz). Brīvā maliņa labi noslēgs ruleti. Sarullēto ruleti ietin plēvē un uz līdzenas virsmas ledusskapī ļauj sastingt. Saldais krējums sasūksies sierā un masa būs stingrāka.
6. Samitrina vienu nelielu dvielīti vai tīru lupatiņu. Asu nazi noslauka ar mitro lupatiņu, nogriež 1...1,5 cm biezu ripu noruletes. Naža slaucīšanu ar lupatiņu atkarto pēc vajadzības, lai vieglāk griezt. Nazi nevajadzētu mērcēt ūdenī, tam nav jābūt slapjam, tikai mitram.
7. Šķēles kārto uz šķīvja.
Uz augšu