Sākums > Receptes > Uzkodas

Svaiga garneļu mazīte

2006. gada 8. janvāris
Foto: Kristīne Šeiko
Pagatavošana
30 min
1. Sāk ar majon''ezes gatavošanu. To var veikt ar rokām vai mikseri. Saputo olas dzeltenumus, sinepes, vīna etiķi un sāli. Vienmērīgi, tievā strūklā nepārtraukti putojot, masai pievieno augu eļļu. Majonēzi atdzesē vēsā vietā.
2. Notīra garneles un nedzaudz sasmalcina. Garneles sajauc ar sasmalcinātām dillēm. Pievieno 1 dl sagatavotās majonēzes. Pieliek baltos piparus un citrona sulu. Ar glāzi veido apaļas formas maizītes. Apcep sviestā margarīnā, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Tad maizītēm uzliek garneļu maisījumu. Rotā ar kaviāru un diļļu zariņiem.
Uz augšu