Torte “napoleons

2006. gada 8. janvāris
Foto: Oļesja Pereca
Pagatavošana
1 min
1. Aukstā ūdenī izkausē sāli un cukuru. Piesijā pirmā labuma miltus, pieliek pusi sviesta un labi samīca. Mīklu liek uz dēļa kvadrāta veidā, pasmērē ar pārējo sviestu, kuram jābūt tādā pat stingrumā kā mīkla, sausam un pirmā labuma. Mīklai saceļ stūrīšus uz augšu, saspiež maliņas cieši kopā, pēctam rullē vienā virzienā, līdz tā izstiepjas garumā, tad saloka trīs daļās un liek brīdi auksta vietā. Pēctam atkal rullē pretējā virzienā, atkal saloka un atdzesē. Šo procedūru atkārto 5 reizes. Mīkla jārullē lēni un uzmanīgi. Tad to liek uz paplātes un apsmērē ar olu, sadur ar daksinu un cep. Atdzisušu plakaniski pārgriež un pārzmērē ar krēmu, saliek kopā un sagriež gabaliņos.
2. Krēmu: pienu ar vanilīncukuru uzvāra. Olas ar cukuru un miltiem sakuļ, pieliek uzvārītu pienu, uzvāra un atdzesē. Pieliek sviestu un sajauc.
Uz augšu