Jērs tomātos

Sastāvdaļas

  • 4 šķēle/s jēra ciskas ar kauliņu
  • 500 g tomātu
  • 3 burkāni
  • 4 seleriju kāti
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • Pētersiļu zaļumi
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • Citrona rīvētas miziņas
  • 3 ēd. k. kausēta sviesta
  • 150 ml jēra buljona
  • 125 ml sausā baltvīna
  • Milti pārkaisīšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Gaļas šķēles apkaisa ar miltiem.
  2. Tomātiem novelk miziņu un smalki sakapā. Burkānus sagriež mazos kubiņos, seleriju kātus mazās ripiņās.
  3. Sīpolus un 2 daiviņas ķiploka sakapā. Pētersiļu zaļumus - sasmalcina.
  4. 2 ēd. k. sviesta liek sautējamā katlā un uzkarsē, apcep gaļas šķēles, izņem no katla, sāla, piparo.
  5. Pieliek atlikušo sviestu, apcep sīpolus, ķiplokus, burkānus, selerijas un pētersiļus, pievieno tomātus, buljonu un vīnu, pēc garšas pievieno sāli, piparus.
  6. Liek gaļas gabalus katlā, pārsedz ar vāku un sautē uz lēnas uguns. Atlikušo ķiploka daiviņu sakapā un sajauc ar citrona miziņu, pieveno beigās. Pasniedz ar dārzeņiem, zaļumiem un baltmaizi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi