Jērs tomātos

2006. gada 6. janvāris
Foto: Līga Druka-Smalkā
Pagatavošana
120 min
1. Gaļas šķēles apkaisa ar miltiem.
2. Tomātiem novelk miziņu un smalki sakapā. Burkānus sagriež mazos kubiņos, seleriju kātus mazās ripiņās.
3. Sīpolus un 2 daiviņas ķiploka sakapā. Pētersiļu zaļumus - sasmalcina.
4. 2 ēd. k. sviesta liek sautējamā katlā un uzkarsē, apcep gaļas šķēles, izņem no katla, sāla, piparo.
5. Pieliek atlikušo sviestu, apcep sīpolus, ķiplokus, burkānus, selerijas un pētersiļus, pievieno tomātus, buljonu un vīnu, pēc garšas pievieno sāli, piparus.
6. Liek gaļas gabalus katlā, pārsedz ar vāku un sautē uz lēnas uguns. Atlikušo ķiploka daiviņu sakapā un sajauc ar citrona miziņu, pieveno beigās. Pasniedz ar dārzeņiem, zaļumiem un baltmaizi.

Labu apetīti!
Uz augšu