Sākums > Receptes > Deserti

Sāļā torte ar cepšanu

2006. gada 3. janvāris
Foto: Daumants Bērziņš
Pagatavošana
60 min
1. Miltus ieber cepamā traukā, vidū iespiež iedobi, ielej ūdeni un kopā ar nedaudz sāls un miltiem sajauc putriņā. Virsū uzliek sviestu un visu samīca vienmērīgā mīklā, atstāj uz 30-40 minūtēm. Mīklu izrullē, ieliek ieziestā tortes veidnē ar noņemamu sānu daļu (24 cm diametrā) un izveido 2-3 cm augstu malu. Mīklas pamatni apkaisa ar kviešu miltiem.
2. Gaļu un sieru sagriež mazos kubiņos. Krējumu sakuļ ar olām, iejauc kubiņus, pētersīļus un papriku. Gaļas-olu masu uzliek uz mīklas pamata un izlīdzina ar mīklas lāpstiņu. Torti cep 35-45 minūtes 210-220 C un pasniedz karstu. Vakariņās lielākoties klāt pasniedz svaigus galviņsalātus pikantā zaļumu marinādē.
3. (C)
4. http://virtuve.calis.lv/receptes/saldie-eedieni/saalie-saldie/saalaa-torte-ar-cepsanu/
Uz augšu