Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu deserts ar kanēli un putukrējumu

2006. gada 3. janvāris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Ņem olu dzeltenumus, cukura un uzputo iepriekš uzvārītā pienā, kurā iejauktas kanēļa. Maisot uzkarsē, bet nevāra. Karstajā piena maisījumā izšķīdina iepriekš uzbriedinātu želatīnu. Noliek vēsumā. Stingrās putās saputo saldo krējumu un iejauc atdzesētajā piena maisījumā. Nomizo ābolus un sagriež daiviņās. Uz pannas izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un sautē ābolus, pievienojot tiem 2 ēdamkarotes rozīņu. Ābolus neapcep brūnus! Pēc brīža āboliem pievieno glāzi nedaudz saldinātas ābolu sulas un turpina sautēt. Kad āboli gatavi, tos atdzesē un liek deserta traukos, pievienojot sagatavoto putukrējuma masu.
Uz augšu