Ābolu deserts ar kanēli un putukrējumu

Sastāvdaļas

  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • Piens
  • 2 tējk. kanēļa
  • Želantīns
  • 200 ml saldā krējuma
  • Āboli
  • 2 ēd.k. sviesta
  • 2 ēd.karotes rozīņu

Pagatavošana

1 min.
  1. Ņem olu dzeltenumus, cukura un uzputo iepriekš uzvārītā pienā, kurā iejauktas kanēļa. Maisot uzkarsē, bet nevāra. Karstajā piena maisījumā izšķīdina iepriekš uzbriedinātu želatīnu. Noliek vēsumā. Stingrās putās saputo saldo krējumu un iejauc atdzesētajā piena maisījumā. Nomizo ābolus un sagriež daiviņās. Uz pannas izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un sautē ābolus, pievienojot tiem 2 ēdamkarotes rozīņu. Ābolus neapcep brūnus! Pēc brīža āboliem pievieno glāzi nedaudz saldinātas ābolu sulas un turpina sautēt. Kad āboli gatavi, tos atdzesē un liek deserta traukos, pievienojot sagatavoto putukrējuma masu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi