Komentāri par: "Vecrīgas" jeb vēja kūkas

bite 2016. gada 8. novembris 12:48
Vienīgā recepte pēc kuras sanāca ideāla mīkla. Paldies!
Blondā 2016. gada 28. oktobris 00:52
Vienkārši perfeti sanāca,ar visu to ka pirmo reizi ko tādu taisiju ,paldies par receptiiti .Dikti gardi sanāca :)
Klinta Bolmane 2016. gada 13. septembris 00:37
Ļoti, ļoti feinas kucinas sanaca! Sandra, vai tev neienāca prātā, ka, ieliekot vairāk pildījuma arī salduma būtu pieticis? Man nekas nepalika pāri, ja vēl būtu klausījusi pildīšanas pamācībai un nebūtu izdomājusi pildīt ar koditorejas maisiņu- viss būtu sanācis nevien garšīgi, bet arī traki vienkārši
vilos 2016. gada 1. aprīlis 21:14
pieliekot 4 M izmēra olas mīkla šķidra un tiešām sanāk pankūkas :(
Man 2016. gada 3. marts 15:17
Kāds fail? Šī ir klasiskā mīkla vecrīgām! Vienīgi klasiskais pildījums ir biezpiens ar sviestu, nevis saldais krējums, jo saldais krējums kad pastāv, sāk atsuloties, bet tas tā, ja kādam vajag, lai viņas ilgāk stāv...
Regīna 2016. gada 16. janvāris 18:31
Man nesanāca!
Precīzi pēc šīs receptes mīkla sanāca pašķidra un pirmās "kūciņas", kā jau iepriekš rakstīja, bija plakanās pankūkas!
Tad atlikušai mīklai pieliku nedaudz miltus un nedaudz pacēlās! Esmu vīlusies! :(
Laura 2015. gada 28. novembris 20:30
žēl, ka laicīgi neizlasīju visus komentārus - 4 olas šim daudzumam ir PAR DAUDZ - sanāk pārāk šķidra mīkla un nevis vēja kūkas bet pplakanas pankūkas. Ja ir normālas olas nevis kaut kādas mini, tad pilnīgi pietiek ar 3 gab. un tad ar vēl labāk miltus drusku vairāk pielikt.
Es 2015. gada 26. oktobris 19:33
A man miikla neceeljas :( peec garsas viss ok,pieberu mazliet cukuru!;)
Zanda 2015. gada 26. oktobris 16:30
Pēc šīs receptes kūkas sanāk dievīgas!
Jāpiebilst, ka šajā receptē pietrūkst tas, ka jācep 220 grādu temperatūra un nedrīkst likt siltās kūciņās krēmu, jo pildījums iztek.
Bet tā es visiem iesaku pamēģināt uztaisīt, jo garšo lieliski!!!
Kristine 2015. gada 17. oktobris 20:04
Ideāla recepte. Viss sanāca kā vajag. Arī bez cukura!!!! Biezpiena masu taisiju pec saviem ieskatiem, patīk bagātīgi pildītas kūciņas, līdz ar to arī pāri nekas nepalika.
maira 2014. gada 14. decembris 19:36
veja kukas gatavoju pirmo reiz,sanaca dievigas paldies par receptiti .:)
Laura 2014. gada 3. novembris 19:33
Plaucēto mīklu nedrīkst putot...
Jūlija 2014. gada 29. septembris 14:19
Baigi laba recepte!
dace 2014. gada 31. maijs 09:53
nezinu kas taja mikla kas labs...cik taisiju tik reizes nekas nesanaca,mikla ir par skidru!!!!!! un kas ta par mervienibu 1 glaze miltu-kada glaze.man daudz un dazadu glazu majas,ka lai zin pec kadas jus merijat!!!!
laila 2014. gada 11. aprīlis 13:41
paldies pa recepti. sen jau mekleju. taisishu te spanija uz Lieldienam. tiesham loti skaidra recepte. ja nesanak, tad skaidrs, ka neviens nav vainigs, pats mulkis.
Vineta 2014. gada 18. janvāris 21:31
ļoti nepareiza recepte !!!!'
Viennozīmīgi ne pirmo reizi cepu vecrīgas, tikai galvā recepti neturu. Katru reizi paņemu no receptes.lv un vienmēr viss sanāk, jo cepu domājot līdzi un zinu konsistenci.
Pļura sanāk taisot šo mīklu.
Jeb olas jāņem kaut kas līdzīgs starp paipalu un mazo vistiņu, tad varbūt sanāks.
Sviesta manuprāt ir par daudz un pieliekot minēto daudzumu olu vispār viss šķidrs sanāk. Izcūkāju tikai produktus.
Par laimi vēl pieliku mazāk olas, taisīju dubulto daudz
umu un pieliku nevis 8 olas, bet gan tikai 5 olas un jau viss šķidrs.
Nevienam neiesaku taisīt saskaņā ar šo recepti !! Saimniece acīmredzot nav akurāta un precīza.
Liga 2013. gada 16. septembris 15:52
Es dazus cilvekus vienkarsi nesaprotu, bet pareizi jau saka ja auns ir tad tads ar paliek! Tas ka Jus esat parcentusies ar putosanu un jums nav ienacis pasai prata ka jaliek cukurs jau nav ta cilveka vaina kas pievienojis savu recepti! Dazreiz ir ar galvu jadoma! Paldies par receptiti, dievigi!
laura 2013. gada 11. septembris 16:50
Liels paldies par recepti sanaca ideali taisot pec jusu receptes
Zanda K 2013. gada 1. aprīlis 22:09
Sanāca ļoti garšīgas!!! Paldies, par recepti!!:)
dna 2013. gada 8. marts 12:23
diemzel man nesanaca,skumji jo taisiju ar prieku un mazo palidzi3gadus meitinu,garastavoklis nopluka uz nulli
Linda 2013. gada 19. februāris 13:00
Sveiki!Man ir jautajums vai kad atdzese ir jakul?Lasot citas receptes veja kukam saka ka ir!:)
///////////// 2013. gada 18. februāris 15:11
Jautājums, vai mīkla uz pannas obligāti jāliek ar to konditorejas maisiņu vai kā viņu tur sauca, jo lasīju citas receptes un tur bija rakstīts, kas mīklu liek ar šo te konditorejas maisiņu.
santa 2013. gada 1. februāris 14:39
vēlējos jautāt vai tad kad pievieno olas jāputo ar roku vai ar mikseri?
Ieva 2012. gada 10. decembris 14:58
Paldies, biju dzirdējusi, cik sarežģīti un kā neceļas mīkla! Bet bija elementāri!!! Super recepte! :)
nelaimīgais vecrīgu fans :(( 2012. gada 21. augusts 00:46
Es kā jau pilnīgs iesācējs, kuram sagribējās vienkārši vecrīgu un kko saldu rūgtajā ikdienā, sekoju visam līdz punkts pa punktam (tik un tā - galīgi maz info piemēram par cepeškrāsns grādiem, kā pareizi uzputot putukrējumu, cik cukurs utt. ,neuzskatiet mani par pilnīgi atpalikušu, neesmu mājsaimnieks kkāds)
jāsāk ar to, ka bija PILNĪGA izgāšanās, teikšu atklāti, līdz šim nebiju vēl ar tādu rūgtumu izmetis galarezultātu, tīri dēļ bērnības atmiņām :( nezinu, kāpēc tā, bet mīkla pa vidu kūciņai galīgi šķidra, ieliku vēl uz 20 min, tik un tā šķidra,mazliet cietāka.. :( ārpuse bij ok, bet nu ar to jau nepietiek, pildījumu arī pa saldu uztaisīju, grr.. nu vnk dusma

zūd uzticība šejienei un sev pašam..
Mārtiņš 2012. gada 22. aprīlis 11:20
es nezinaaju kad vini pacelsies 2x lielaki, bet sanaaca ideali
sabine 2012. gada 14. marts 16:24
cepu ar omi 'siis veeja kuukas un nekas nesanaca tikai kkādi plācenīši!
Sandža 2012. gada 12. marts 18:56
viss sanāca ļoti labi, es šokā, ka es kaut ko tādu māku tagad uztaisīt :D
Laura 2011. gada 29. decembris 11:53
vai kāds mabn varētu lūdzu pateikt cik aptuveni sanāk no ši daudzuma kūciņas?
Beāte 2011. gada 13. novembris 18:35
sanāca loti garšīgi :)) daži tikai tādi ieplakuši bija nezin kapēc. Cepu 200 grādos un nevēru nevienu reizi vaļā, tikai tad kad ņēmu ārā :D
Olga 2011. gada 12. novembris 18:28
Nu sanāca vienreizēji labas :))! Paldies par šo recepti! No sākuma baidījos, jo likās ka nesanāks, bet bija vēl vienkāršāk nekā es domāju. Varbūt mīklai derētu vai sāls vai cukurs, tā kā prasās kaut kas! Vienreizēji labas!!!!
emjeis 2011. gada 16. jūlijs 13:43
Cik ilgi mīkla ir jātur uz uguns?
loniiite 2011. gada 30. maijs 20:26
nju sanaaca superr, liels paaldies :) sen tadus gribejaas :)
Kārlis 2011. gada 16. maijs 15:01
Vai mīklu var putot ar karoti vai vaig mikseri?
Lolita 2011. gada 1. aprīlis 20:42
Es kūkas cepu reti, bet sakārojās 'vecrīgas' un kā taisīju pēc šīs receptes tā sanāca ar pirmo reizi! pašai pārsteigums un prieks visai ģimenei! Olas kuļot klāt ņēmu vērā Aijas šeit pieminēto padomu - līdzko mīkla tinās apkārt 'iesmiem',tad vairāk olas neliku, un arī sanāca pielikt tikai 3 olas. Paldies vienkāršās receptes autorei! x
Indra25 2011. gada 30. marts 12:08
Ideāli.Garšigi,paldies par recepti.
liiga 2011. gada 19. marts 22:24
Ar taadu satraukumu, baileem un uzmaniibu neesmu taisiijusi nevienu eedienu. Bet ceriibas attaisnojaas, ljoooti labi, prieks visiem :) liels paldies !
Neprasha 2011. gada 4. marts 21:59
Vai varetu káds pateikt, kápéc miikla ir tik skidra - kaa pankuku miikla????
Aija 2011. gada 6. februāris 21:03
Taisīju šodien pirmo reizi, sanāca labi. Sākumā bažījos, ka mīkla pārāk cieta sanākusi, bet beigās bija labi. Bet mazliet sāls un cukurs tiešām jāpieliek arī mīklai.
Paldies receptes autorei un citu komentāriem!
Petra 2011. gada 23. janvāris 00:44
P.S. Cepot lielu daudzumu(sodien sacepu pufikus)un nakosaja diena =sapildiju.Braucot ciemos uz jubilejam:nopirku visslielako skivi kadu vien vareju atrast:sakravu piramidu(80-100)ietinu zeltita vai sudrabota papira ar lielu banti,visi mani radi tik to vien gaidija!
Petra 2011. gada 23. janvāris 00:26
Zanitei taisniba:azis nevar but darznieks.Veja kukas cepu apmeram gadus :30 .Esmu cepusi 200-300 kucinas,meitas un dela dzimsanas dienas .Ari skolas klases vakariem. Vienigais varu piebilst,nonemot miklu no plits atdzeseju gan ilgak vinu parasti iznemu no katlina un uzliku uz lielo skivi un uz balkonu .Miklai jabut siltai ,ne karstai un tad saputo ar olam.Cepeskrasni pirms cepsanas uzsida.Pildijumam es dazreiz pieliku smalki sagrieztu marmeladi(beigas)iemaisiju.Putojot putukrejumu ar biezpienu dazreiz pieliku ruma esenci,dazreiz kadu pili balzama,dazadibai.Pasas beigas kartojot uz paplatem ,virsu apkaisiju ar pudercukuru,dazreiz piejaucu klat nedaudz sokoladi(sarivetu).Dariju visu pec iedvesmas un pasutijuma.Mazdels biezi zvana un prasa:ome atved pufikus.
Anastasija 2011. gada 22. janvāris 20:26
Tiešām ļoti laba recepte. Izdevās no pirmās reizes. milzīgs prieks. Paldies!
beba 2010. gada 23. decembris 15:40
man sanāca ļoti labi,visi ciemiņi slaveja..es cepu 250gradu karstumā,elektriskajā cepeškrāsnī..der jebkuras glāzes tilpums(ne glāzītes) kāda kuram ir un viss sanāks,man viss sanāca.Paldies par recepti.
Ieva 2010. gada 13. decembris 03:09
Rūpīgi sekoju receptei un, mīklu taisot, skaitīju visu līdz sekundēm :D Sanāca vienkārši ideāli!!!
Ņēmu vērā Aijas padomu par miksera lāpstiņām - man arī sanāca pievienot 3 olas, lai gan bija pavisam maziņas.
Cepu 200 grādos, durvis nevirināju, izņēmu ārā un ļāvu stāvēt uz galda, kamēr piepildīju otro plātni ar piciņām :)
Bumbuļi pat ne drusciņ nesakritās, viduči arī tukši, tieši tā kā jābūt!

Lielumliels paldies no manas puses! Par cik no manis pavārs sliktāks nekā no lāča balerīna, tad spiedzu no sajūsmas, kad viss izdevās! kūkas bija pasakaini gardas (gan ar saldo pildījumu, gan ar sāļajiem siera salātiem)!
Jaroslavs 2010. gada 5. decembris 18:23
Es taisiju tikai pusi miklas, un arī pildijumu taisiju no 200 ml salda krējuma un 180 gr biezpiena, sanaca tā kā vajag. Nekas nepalika pāri.Ļoti garšīgi un vienkārši!
Egita 2010. gada 24. novembris 17:04
Izdevās lieliski!! Paldies
Baiba 2010. gada 21. novembris 18:14
Man viss izdevaas kaa vajaga! Tieshaam njam!
DL 2010. gada 20. novembris 23:07
Sandras Auzinas kundze jeb jaunkundze feina saimniecite, spriezot pec rakstita, kulinarijas talants list pari malam :))
... tagad par temu: velejos parsteigt savu draudzeni pagatavojot ko gardu un tas man ari izdevas, super garsigas un gaisigas veja kukas. p.s draudzenei veders nesapeja un kungi sviests nekusa, man tapat :))
Laums 2010. gada 9. novembris 17:06
Paldies par recepti!!! Es virtuvee kaa zilonis trauku veikalaa, bet pat man sanaaca no pirmaas reizes, un sanaaca ideaali..kaa no konditorijas veikala...un pildiijums paari nepaliek nemaz ja pashas kuucinjas taisa lielaakas un ietilpiigaakas...un garsho vislabaak naakamajaa dienaa kad pildiijums iesuucas miiklaa. Liels paldies!!!
P.S. tiem kam paliek slikti..naakoshreiz vajag svaigas sastaavdaljas lietot..nevis receptes vainot ;)
ML 2010. gada 11. oktobris 22:14
Nesanaaca ideaali (lieluma zinjaa) bet garshiigi vienalga...yumm yumm!!!
Saule 2010. gada 10. oktobris 22:41
cik grādos viņas cep cepeškrāsnī???
Dace 2010. gada 5. oktobris 14:55
Kas tā par mērvienību?? Glāze?? ,,Graņonkas" sen vairs netiek pārdotas, un glāžu tilpums ir dažāds... Cik karstā krāsnī jācep? Sakrsēta... 200, 250, 150 grādi???? Neprecīza un pavirša recepte
Laura 2010. gada 21. septembris 18:45
man nesanāca :(
Alise 2010. gada 8. septembris 18:06
jums paldijums nepalika pari? es taisīju visu uz pusi vairāk (izņemot pildijumu) man bišķiņ palika pāri pildzijums
Laura Akmene 2010. gada 4. septembris 19:27
MMmmmm, ņammīgi sanāca! Grādi gan nebija minēti uz cik jācep, bet mēs cepām uz 220 sākumā un uz beigām 200grādos un sanāca burvīgi!!! Paldies!!!
alise 2010. gada 20. augusts 20:23
Taisu oriģinālā no Ievas virtuves receptes un man sanāk perfekti, vienmēr zinu,ka ciemos var vest un ciemiņiem likt galdā, visi sajūsmā. Un jā, mīklai cukuru nelieku un nevienam vēl slikti palicis nav :)
Jasmīna Gūtmane 2010. gada 24. jūlijs 22:35
Negatavoju šo pirmo reizi, bet parasti receptes aizmirstu, tālab labprāt iemetu skatienu internetā un ātri viss ir gatavs.

Pievienojot veikalā lielākā izmēra olas- ar 4ām ir par maz, tālab nācās pievienot vēl vienu, bet vienalga mīkla bija vēl par stingru. Pievienoju vēl vienu, tātad kopā 6.

Kas receptē nav rakstīts ir, ka mīklai vajag pievienot šķipsniņu sāls un kripatiņu cukura, lai mīklai nebūt pliekana garša. Sāls gan ir minēta produktu sarakstā, bet nav minēts, kad un kur to pievienot.

Nevīžīga recepte manuprāt.
smaidule 2010. gada 7. jūlijs 22:18
juhū, man sanāca kūciņas, tikko izcepu, hmmm man vajadzēja 3 olas, jo ņēmu tās lielās "brokastu", 1 panna ideāli uzpūtās , 2. panna drusku noplaka, vajadzēja drusku ilgāk pacepināt varbūt mazākā temperatūrā, vnk sabijos ka sadegs. Rīt pildīšu, ceram sanāks garšīgas, lai var ciemiņus cienāt, viena tik daudz neapēdīšu. Paldies par receptīti un paldies komentētājiem :)
Dace 2010. gada 13. marts 16:12
Paldies par vienkāršo un precīzo recepti! Izdevās vienreizēji labi!!!
liene 2010. gada 20. februāris 11:58
aarpraats cik labas sanaaca :) paldies par recepti!! esmu sajuusmaa.. liidz shim likaas, ka neko vairaak par sasaldeetaam struudeleem pagatavot nemaaku :):) :)
Agris 2010. gada 2. janvāris 19:37
Galvenā izdošanās ir saistīta ar stingru cepšanas teholoģijas ievērošanu. Man sanāca ar pirmo rezi un gatavoju es pēc žurnālā "Ievas Virtuve" (27.11.2009 Nr.4) ievietotā apraksta. Jācep 230 grādos 10-15 min., pēc tam jāturpina 110 grādos vēl 20-25 min. Kūciņām ir jāizkalst - tad nesabruks! Pildījumam saldā krējuma vietā gan likt labāk īstu sviestu - tas neatsulojas, tas aktuāli tad, ja kūciņas paredzēts ēst vēlāk.
Kintija Andersone 2009. gada 7. decembris 21:24
es gribēju pajautāt,Vai jūs kad izcepāt vecrīgas,uzreiz viņas ņēmāt ārā no cepeškrāsns,vai arī vēl paturējat kraasnii [siltumā]?
Kintija Andersone 2009. gada 7. decembris 20:19
sviekiņi!es vēja kūkas taiīju pēc citas receptes,no viena žurnāla!mīkla sanāca laba!un kā vēl laba!es izcepu kūciņas!vecrīgas bija zeltaini bruunas!iznjeemu aaraa no cepeškraans,pecc dazaam minuutemm vinjas noplaka,ķluva tādas plakanas!eh!:(beet sapratu,ka kluudiijos,vnk,kuucinjas vajadzeeja tureet veel kraasnii paaris minuutes!nju,lai kuucinjas vairaak stingras kluust.utt!
Aija 2009. gada 28. augusts 21:27
man no pirmās reizes šī recepte ar nesanāca (sanāca tādi plācenīši tā ka Laurai), bet tad gāju pārlasīt recepti un pamanīju, ka miltus piebēru jau noņemot no uguns. Otreiz rūpīgāk sekoju receptei un sanāca :) Vien, liekās, ka olu izmēriem ar ir nozīme :D
Atcerējos, kad senāk kautkādā saitā redzēju kā jāizskatās mīklai kad gatava: sitot olas pa vienai kuļot, mīklai tā ka jāaptinās ap miksera "iesmiem" (vai kā viņus pareizi sauc), tad var arī nākāmo olu vairs nesist (man sanāca 3 ;))
Un, protams, feināk sanāk elektriskajā cepeškrāsnī ar ventilātoru - nu ļooooti gaisīgi! (Gāzes - bišku tomēr noplok - vismaz man :( )
Bet tāpat paldies par recepti!
Zanite 2009. gada 23. augusts 01:08
bija slikti. :D
Un ķīseli pagatavot vasaras sezonā ir dārgi???
Ogu pilni meži :D
Zanite 2009. gada 23. augusts 01:04
Cienijamā, Sandra Auziņa! Ir tāds teiciens: "Āzis nevar būt par dārznieku!" Neesmu receptes autore, bet esmu cilvēciņš ,kurš mīl riskēt. Arī Es izmēģināju šo recepti jau 8 reizi un ne reizīti neesmu nožēlojusi par savu izdarīto izvēli. Kūkas ĻOTI garšoja Manai ģimenei! Mans vīrs pat saka: "Paldies!" Paldies autorei par burvīgo recepti!
Cienijamo kundzīt, manai māsiņai arī nesanāca, bet noskatoties kā viņa gatavo otru reizi- ieraudziju atkāpes no receptes un tas nozīmē KĻŪDU! Cukuru pie mīklas neliku ne grama. Uzkarsēju krāsniņu līdz 200 grādiem. Un pierms likšanas iekšā nogriezu līdz180.
Ja ciemiņiem sāpēja vēders, tad Mans minējums- Jums būs bijis nekvalitatīvs biezpiens vai krējums, vai ilgi noturētas saules staros (siltumā). Neviens nav vainīgs! PALDIES, par recepti! Nevarēju iedomties, ka tas ir tik viegli un ,ak, jā atgriežoties pie pirmās rindkopas- Jums noteikti ir citi talanti, tikai ne ... Vai tad Jūs ciemiņus cienājāt tikai ar to? Tad nav jābrīnās, ka visiem
Sandra Auziņa 2009. gada 22. augusts 21:14
Sveiki!

Gribēju tikai piebilst,ka šitās "vēja kūkas" nav tik labas,visi neapmierināti..Pavārīte varēja piebilst,ka cukuru vajadzētu pievienot arī pie mīklas savādāk liekās,ka ēd sviestu ar biezpienu!

Bez tam,kāpēc biezpiena masa puse palika pāri?????kur,lai tagad liek?jāmet ārā vai jāvāra ķiselis,kas prasa jaunus līdzekļus,kuri diemžēl man nav. Ciemiņi pilna māja,bet visiem nelabi,vāks!!kuņģī kūst sviests.NEBAUDA!!

Būtu jauki, ja nākošreiz visu skaidri un gaiši pateiktu, jo visās ģimenēs cukurs nav pašsaprotams. FAIL
Indra 2009. gada 21. augusts 14:04
Vai var ko līdzēt, ja mīkla sanāca par šķidru
zane 2009. gada 21. jūlijs 11:54
Ļoti vienkārši un ļoti garšīgi. Kolēģi darbā bija pārsteigti, ka paši mājās var kaut ko tādu pagatavot.
SAULE! 2009. gada 14. jūnijs 13:08
man nesanaca mikla ka udens nesaprotu neko?
illi 2009. gada 13. maijs 20:54
Paldies par recepti,ka uzrakstita precizi,vienkarsi un saprotami,esmu stara,jo man sanaca,turklat izdevas looti gardi!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes