Zemeņu un aveņu kūkas ar putukrējumu

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 6 olas
  • 150 g pūdercukura
  • 100 g kviešu miltu
  • 50 g cietes
  • Šķipsniņa sāls
  • ½ tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • Pildījumam
  • Zemenes vai avenes
  • Salds putukrējums
  • Marmelāde
  • Mazliet rīvētas šokolādes

Pagatavošana

1 min.
  1. Olud dzeltenumus, pūdercukuru un citronu miziņu sajauc un puto līdz masas apjoms palielinājies 2 reizes. Olu baltumus saputo stingrās putos, pievieno miltus, sāli un cieti, tad uzmanīgi sajauc ar olu dezeltenumiem. Izveltnē divas loksnes un cep uz mazas liesmas, lat tās paliktu gaišas un mīkstas. Loksnēm apgriež malas, sagriež vienādos četrsūros. Putukrējumam pieliek avenes vai zemenes, sadrupinātus biskvīta atgriezumus. šo masu smērē starp diviem biskvīta gabaliem, virsu apziež ar mamlādi un apkaisa ar sarīvētu šokolādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi