Karpa poļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liela karpa
  • 2 ēdamkarotes galda etiķa
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 1 lauru lapa
  • 1 pētersiļa saknīte
  • Gabaliņš selerijas saknes
  • Citronu miziņas
  • 3 melno piparu graudi
  • 2 krustnagliņas
  • ½ l tumšā alus
  • 30 g rozīņu
  • 30 g mandeļu
  • 50 g medus piparkūku
  • ½ glāze sarkanvīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Karpu iztīra, sadala gabalos,pārlej ar etiķi, pieliek sagrieztus sīpolus, pieber sāli, piparus un ½ stundu marinē. Dārzeņus smalki sagriež, pieliek garšvielas, pārlej ar ½ l ūdens, kam piebērts mazliet sāls un vāra uz mazas liesmas 40 minūtes, tad nokāš. Novārījumam pievieno alu, saberztas piparkūkas, rozīnes, samaltas mandeles un visu uzvāra, tad pieliek karpu gabaliņus un vāra uz ļoti mazas liesmas 15-20 minūtes. Beigās pielej sarkanvīnu, vēlreiz uzvāra. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi