Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Karpa poļu gaumē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liela karpa
  • 2 ēdamkarotes galda etiķa
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 1 lauru lapa
  • 1 pētersiļa saknīte
  • Gabaliņš selerijas saknes
  • Citronu miziņas
  • 3 melno piparu graudi
  • 2 krustnagliņas
  • ½ l tumšā alus
  • 30 g rozīņu
  • 30 g mandeļu
  • 50 g medus piparkūku
  • ½ glāze sarkanvīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Karpu iztīra, sadala gabalos,pārlej ar etiķi, pieliek sagrieztus sīpolus, pieber sāli, piparus un ½ stundu marinē. Dārzeņus smalki sagriež, pieliek garšvielas, pārlej ar ½ l ūdens, kam piebērts mazliet sāls un vāra uz mazas liesmas 40 minūtes, tad nokāš. Novārījumam pievieno alu, saberztas piparkūkas, rozīnes, samaltas mandeles un visu uzvāra, tad pieliek karpu gabaliņus un vāra uz ļoti mazas liesmas 15-20 minūtes. Beigās pielej sarkanvīnu, vēlreiz uzvāra. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas