Zaķauši

2006. gada 1. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
360 min
1. Puto olu, olas dzeltenumu un cukuru, kamēr cukurs izkusis. Pievieno konjaku vai portvīnu, rīvētu citrona miziņu un izkausētu taukvielu.
2. Beigās iemaisa miltus un kārtīgi samīca. Ieliek mīklu uz nakti ledusskapī.
3. Mīklu plāni izveltnē (2-3mm). Sagriež to 2-3 cm platās un 10cm garās strēmelītēs. Vidū ar asu nazi iegriež šķēlumu. Ja grib veidot austiņas, vienu galu izvelk caur caurumu.
4. Sakarsē eļļu līdz 180 grādiem. Cep vairākas zaķausis reizē apmēram 1 minūti. Notecina lieko eļļu un apkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu