Zaķauši

Zaķauši
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 50 ml cukura
  • 1 ēd. k. konjaka vai portvīna
  • 1/2 citrona miziņa
  • 250 ml kviešu miltu
  • Eļļa vārīšainai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

360 min.
  1. Puto olu, olas dzeltenumu un cukuru, kamēr cukurs izkusis. Pievieno konjaku vai portvīnu, rīvētu citrona miziņu un izkausētu taukvielu.
  2. Beigās iemaisa miltus un kārtīgi samīca. Ieliek mīklu uz nakti ledusskapī.
  3. Mīklu plāni izveltnē (2-3mm). Sagriež to 2-3 cm platās un 10cm garās strēmelītēs. Vidū ar asu nazi iegriež šķēlumu. Ja grib veidot austiņas, vienu galu izvelk caur caurumu.
  4. Sakarsē eļļu līdz 180 grādiem. Cep vairākas zaķausis reizē apmēram 1 minūti. Notecina lieko eļļu un apkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Sakarsē eļļu līdz 180 grādiem. Cep vairākas zaķausis reizē a...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize