Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zaķauši

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 50 ml cukura
  • 1 ēd. k. konjaka vai portvīna
  • 1/2 citrona miziņa
  • 250 ml kviešu miltu
  • Eļļa vārīšainai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

360 min.
  1. Puto olu, olas dzeltenumu un cukuru, kamēr cukurs izkusis. Pievieno konjaku vai portvīnu, rīvētu citrona miziņu un izkausētu taukvielu.
  2. Beigās iemaisa miltus un kārtīgi samīca. Ieliek mīklu uz nakti ledusskapī.
  3. Mīklu plāni izveltnē (2-3mm). Sagriež to 2-3 cm platās un 10cm garās strēmelītēs. Vidū ar asu nazi iegriež šķēlumu. Ja grib veidot austiņas, vienu galu izvelk caur caurumu.
  4. Sakarsē eļļu līdz 180 grādiem. Cep vairākas zaķausis reizē apmēram 1 minūti. Notecina lieko eļļu un apkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Sakarsē eļļu līdz 180 grādiem. Cep vairākas zaķausis reizē a...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas