Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grieķu cūkgaļas afēlija

2005. gada 30. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagŗiež 1 cm biezās šķēlēs, izklapē. Samaļ koriandra sēklas un sajauc ar cukuru, sāli un pipariem. Ar maisījumu apkaisa gaļas šķēles un noliek ievilkties uz pusstundu. Pēc tam gaļu apcep brūnu no abām pusēm, aplej ar vīnu un 1 minūti karsē uz stipras liesmas, tad uguni samazina, uzliek vāku un sautē 20-30 minūtes līdz gaļa mīksta. Šķidrumam tad jābūt sīrupa konsistencē. Ja tas ir šķidrāks, izņem gaļu un mērci'vēl pavāra līdz vēlamai konsistencei. Pasniedzot, pārlej gaļai un dekorē ar koriandra lapiņām.
Uz augšu