Spāņu empanda

2005. gada 30. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Filejas šķēles apkaisa ar ķiplokiem, raudeni,sāli un pipariem un ļauj ievilkties pusstundu. Gaļu ātri apcep sakarsētā eļļā. Izņem un tajā pašā eļļā apcep papriku, sīplous, atlikušos ķiplokus, līdz tie mīksti. Pievieno tomātus, pētersiļus, sāli,piparus un sautē, kamēr mērce paliek bieza. Mīklu sadala divās daļās, vienu izvelltnē 0,5 cm biezumā un ieklāj cepešplātī. Virsū liek pusi mērces, tad apcepto gaļu, olu ripiņas, tad atlikušo mērci. Izveltnē atlikušo mīklu, pārklāj, aizlipina malas un izdur centrā caurmiņu. Cep cepeškrāsnī uz vidējas liesmas pusstundu. Tad apsmērē virsu ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm.
Uz augšu