1. Zirņus uz nakti iemērc aukstā ūdenī, pēc tam samaļ gaļasmašīnā kopā ar ķiploku daiviņām. Augu eļļā apcep burkānu un sīpolu, arī samaļ gaļasmašīnā, līdz ar pārējiem komponentiem pievieno zirņu masai, samīca, atstāj uz pusstundu. Kad kotlešu masa ir sabriedusi, veido no tās nelielas kotletītes, apcep no abām pusēm augu eļļā, brītiņu pasautē pannā ar vāciņu vai cepeškrāsnī.
2. Piebilde. Līdzīgi var pagatavot arī kotletes no kviešu, auzu un kukurūzas putraimiem. Jāievēro tās pašas proporcijas, atšķiras vienīgi putraimu iepriekšējā sagatavošana: kviešu putraimus mērcē 40 minūtes, auzu putraimus – 6 stundas, bet kukurūzas putraimus novāra. Pēdējie nav jāmaļ.