Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zirņu kotletes 2 2

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 100 g zirņu
  • 1 mazs burkāniņš
  • , 1 neliels sīpols
  • , 2 ķiploku daiviņas
  • , 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 50 g maltu linsēklu
  • Mazliet ingvera
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Zirņus uz nakti iemērc aukstā ūdenī, pēc tam samaļ gaļasmašīnā kopā ar ķiploku daiviņām. Augu eļļā apcep burkānu un sīpolu, arī samaļ gaļasmašīnā, līdz ar pārējiem komponentiem pievieno zirņu masai, samīca, atstāj uz pusstundu. Kad kotlešu masa ir sabriedusi, veido no tās nelielas kotletītes, apcep no abām pusēm augu eļļā, brītiņu pasautē pannā ar vāciņu vai cepeškrāsnī.
  2. Piebilde. Līdzīgi var pagatavot arī kotletes no kviešu, auzu un kukurūzas putraimiem. Jāievēro tās pašas proporcijas, atšķiras vienīgi putraimu iepriekšējā sagatavošana: kviešu putraimus mērcē 40 minūtes, auzu putraimus – 6 stundas, bet kukurūzas putraimus novāra. Pēdējie nav jāmaļ.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas